Sports, Health & Style

Inspiring Women to be their Favorite Self

Have a pleasant flight: Tips & Tricks onderweg

Posted by Fébe Verbesselt on March 14, 2017 at 9:25 AM


Have a pleasant flight!


 

Op mijn 18e maakte ik mijn eerste vliegreis. Samen met een vriendin, naar Egypte. Het begin van een verslaving, mijn grootste passie naast fitness en dans: de wereld ontdekken.


Nu, 14 jaar later, heb ik een gemiddelde van 2 à 3 vliegreizen per jaar op mijn repertoire staan. Heen en terug maakt dat zo'n 60 à 80 vluchten zonder tussenstops bij te rekenen, waarbij ik redelijk wat ervaring opgedaan heb om mijn travel time zo smooth mogelijk te laten verlopen.


In dit blogje wil ik ze graag met je delen! Het begint allemaal thuis, bij het inpakken:

 

1. Valiezen maken

Ik HAAT valiezen maken! Alhoewel ik het eigenlijk al gewoon zou moeten zijn en er al heel wat minder tijd in moet steken, blijf ik er toch nog te lang mee bezig naar mijn zin. Mijn eerste stap is mijn checklist, die ik bewaar in google docs. Elke reis wordt deze aangepast, omdat ik verander en omdat ook mijn gewoontes veranderen, dus ik heb andere dingen nodig. Ik print ze gewoon af, en noteer en schrap wat ik extra of niet meer nodig heb op reis. Na mijn reis volgt dan de update op PC.

 


In de twee weken voor mijn vertrek, begin ik spulletjes te verzamelen en leg ze allemaal op 1 plaats in de slaapkamer. Alles wat ik tijdens mijn dagelijkse bezigheden tegen kom en niet meer nodig heb, verzamel ik daar. Mijn checklist ligt daar ook, en ik vink alles af wat daar klaar ligt.  Telkens als ik even tijd heb, maak ik 1 deel van mijn valies klaar: medicatie, toiletartikelen, outfit, multimedia, enz.

 


De grootste opdracht zijn mijn outfits... Ik ben nogal maniatisch daarin!!! Vroeger had ik bergen kledij mee waarvan ik de helft niet droeg, dus nu is alles zorgvuldig uitgekiend zodat elk stuk uit mijn valies effectief gebruikt wordt op reis (en ik plaats over houd om extraatjes terug mee te brengen naar huis ;) )


Dit neem ik ongeveer mee als ik naar een zomerse bestemming trek:

2 lange broeken waarvan 1 aan bij vertrek, 4 tops, 2 strapless tops, 2 t shirts, 4 shorts, 3 kleedjes, 2 lichte truien, 2 jumpsuits, 2 sporttenues bestaande uit short, top en sportbra.


Alles wat ik mee heb, is combineerbaar. Zo creeër ik verschillende stijlen: sporty, sexy, strandproof, enzovoort. Het juiste paar schoenen doet al veel. Daarom heb ik altijd mee: sportschoenen bij vertrek, die zowel kunnen voor daguitstappen als om te gaan lopen/fitnessen. Die passen bij een lange broek zowel als bij een short, of een sportief kleedje.


Hakken. Hakken veranderen een outfit volledig! Onder een jeans of onder een shortje, of onder een kleedje, alles verandert instant met een mooi paar heels eronder.


Makkelijke slippers of sandaaltjes, die passen onder elke outfit, dus een neutraal kleur. Aangezien ik veel pink in mijn garderobe heb, neem ik meestal roze teenslippers mee, en nog een paar blauwe of zwarte. Ideaal voor een uitstapje naar de stad of om te gaan shoppen.


Strandslippers en een paar 'propere' slippers voor in de hotelkamer.


Ik heb drie verschillende toilettassen: 1 in plastiek voor alles wat kan uitlopen (die ik dan ook nog eens in een plastic zak steek), 1 voor medicatie, en 1 om alles te verzamelen wat niet kan uitlopen: stijltang, haaraccessoires, kam, ...


Dingen die ik soms durfde te vergeten toen ik nog geen lijstje had: nachtkledij, strandlakens,  zonnebril, sokken, tampons. Dit laatste is héél ambetant als je in een land komt waar ze dit niet kennen... :S

 


2.Handbagage:

Heel belangrijk voor mij en bezorgt mij ook heel veel stress omdat ik al een paar keer mijn handbagage heb moeten afgeven wegens te zwaar/al te veel passagiers met handbagage (bij Ryanair mogen slechts de eerste 90 passagiers hun handbagage mee nemen in de cabin)  :D Ik heb gelukkig nog nooit mijn bagage verloren, maar ik ben altijd voorbereid! Mijn lievelingskledij gaat in mijn trolley, net als mijn lievelingsschoenen, twee bikini's en een paar slips. Je weet nooit wat er kan gebeuren onderweg...


Verder heb ik een klein toilettasje waar ik van alle basis medicatie één strip in steek: brufen, anti-allergie medicatie, immodium, motilium, buscopan, alles wat je zou kunnen nodig hebben tijdens de reis.  In een aflsuitbaar plastic tasje (vloeistoffen!) heb ik materiaal voor twee vliegtuigkwaaltjes (later meer tips):

Vliegtuigklaporen: een neusspray

Vliegtuigbenen: een crème voor vaatproblemen

Wat ik nog in mijn handbagage heb: een powerbank, mijn laptop, een leesboek, de Flair, een notitieboekje, een nagelvijl, een zonnebril en alle reisdocumenten.


Eens ik alles verzameld heb, stop ik alles in de valies en doorstreep ik wat er al in zit. Zo heb ik een mooi zicht op wat er nog bij moet. De dag voor vertrek duid ik alles wat ik nog moet mee hebben aan met een fluo stift, zodat ik zeker niets vergeet.

 


3. Onderweg naar de luchthaven

Net voor vertrek check ik nog even of ik alle belangrijkste zaken mee heb: vliegtickets, paspoort, gsm+ lader, hotelvouchers, reservatie huurauto. De meeste tickets heb ik zowel op papier als op mijn gsm. Ik heb ook geleerd van op tijd te vertrekken. Vroeger kwam ik een uurtje voor vertrek aan op de luchthaven, wat voor enorm veel stress zorgt als de veiligheidscontroles wat moeizamer verlopen.

 


4. Op de luchthaven

Alles wat er uit moet tijdens de veiligheidscontrole, zit op een makkelijke plaats: mijn tasje met vloeistoffen, mijn laptop, mijn boardingpass en paspoort. Zo moet ik niet in mijn handbagage beginnen rommelen bij de security. Water breng ik niet meer mee, ik koop flesjes net na de controle om mee te nemen tijdens de vlucht.

 


5. Tijdens de vlucht:

Zoals ik zei, heb ik last van mijn oren bij het opstijgen en landen. Ik heb dus altijd kauwgom bij, en een neusspray om het neus/keel/oor kanaal vrij te maken. Daarnaast neem ik ook soms Sinutab tabletten, als ik een verstopte neus heb, want dan voel ik de druk tot onder mijn ogen en in mijn hoofd... Er bestaan ook oordruppeltjes, dit heb ik één keer geprobeerd maar had niet extreem veel effect. Geeuwen of water drinken helpen ook in beperkte mate. Vaak krijg ik een droge neus en lippen door de neusspray en de droge lucht, en daarom smeer ik gelly onder en in mijn neus, en gebruik ik een voedende lippenbalsem. Het leuke aan mijn lippenbalsem is, dat je hij op basis van aloë vera is, en aloë vera werkt ontsmettend. Ik heb die altijd in mijn handtas zitten als emergency bij wondjes, koortsblaasjes, droge huid. De andere gels neem ik mee in staaltjes in plaats van de ganse tube, zo heb ik minder gewicht mee en minder problemen bij security


Mijn Emergency Lippenbalsem slash ontsmettingsmiddelGelly: gel voor droge huid, droge neus


Ook van mijn benen heb ik vaak last. Eén keer had ik zoveel last dat ik een week lang tintelingen had in één been en arm. Dit is de bloeddoorstroming die verstoord wordt door het verschil in luchtdruk en het lange stil zitten. Ik smeer dus een crème op mijn benen voor de bloedvaten, en moet regelmatig eens rond wandelen tijdens de vlucht. Voeten bewegen tijdens het zitten en niet te lang in dezelfde houding blijven zitten helpen ook. En veel water drinken.  Dat laatste is sowieso nodig, ook weer door uitdroging en het luchtdruk verschil in het vliegtuig.

 


6. Nachtvluchten en jetlag:

Leuk hoor, die jetlag! Als je naar het westen vliegt, heb je gewoon een paar uren extra. Als volwassene geeft de jetlag dan niet zoveel problemen, je bent hoogstens wat vroeger moe 's avonds, maar het is altijd plezant met kids, die zich minder snel aanpasssen aan het nieuwe uur en dus rond 4u30-5u 's morgens klaarwakker in hun bed zitten.


Naar het oosten vliegen is minder geestig... Dan mis je een halve nacht, kom je doodmoe aan en moet je nog een ganse dag wachten om te mogen slapen... Het beste is om direct het ritme van de bestemming aan te nemen, en zelfs in de dagen ervoor telkens een uurtje op te schuiven naar het uur van de bestemming toe. Als je terug komt in België, blijf je dus best wakker tot 's avonds, in plaats van je nacht van het westen in te halen op klaarlichte dag. Omgekeerd blijf je ook in het westen beter wakker tot het nacht is, in plaats van op het uur van België te gaan slapen.


Probeer van koolzuurhoudende dranken te vermijden op de vlucht, alsook koffie, thee of energiedrankjes. Probeer om je zelfde voeding enigszins aan te houden, en zorg dat je voor de reis goed uitgerust bent.


Het is moeilijk om te slapen tijdens een nachtvlucht, maar meestal heb je er toch bij elke lange reis één aan je been, naar het westen meestal op de terugreis, en naar het oosten op de heenreis. Voor de nachtvlucht heb ik altijd een losse trainingsbroek mee, extra kousjes die ik kan over mijn sokken trekken, een ooglapje en oordopjes. Meestal eindigt een nachtvlucht bij ons in een nachtje doortrekken en filmpjes kijken... Met een extra zware jetlag als gevolg!!!


Altijd leuk na een nachtvlucht is een tandenborstel en een klein tubetje tandpasta, en een kam en dagcrème ;) Die gaan tijdens een nachtvlucht dus in handbagage bij mij.


Staaltjes in plaats van grote tubes in de handbagage


En zo ben ik bijna aan het einde van mijn vlucht naar de Dominicaanse Republiek! Leuk om wat tijdverdrijf te hebben tijdens een vlucht van 9 uur. En de beste blogs schrijf ik op het moment zelf, als alles nog fris in mijn geheugen zit. Zo, klaar voor een landing naar het paradijs, de 30° wachten op mij!

 

Categories: Avontuurlijk reizen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

455 Comments

Reply fyqjwwhk
12:21 AM on May 27, 2022 
http://erythromycinn.com/# erythromycin base
Reply ejnawuhk
5:48 AM on May 24, 2022 
erythromycin ointment erythromycin and acne
Reply cvcbluur
11:13 AM on May 23, 2022 
http://erythromycinn.com/# erythromycin iv
Reply Engenda
7:53 AM on May 23, 2022 
What Does Zithromax Do https://newfasttadalafil.com/ - Cialis PETCT scanners were TIME Magazine s medical invention of the year in Levitra Consult Cialis Viagra E Emicrania https://newfasttadalafil.com/ - generic for cialis
Reply atnjycvh
2:30 AM on May 23, 2022 
buy provigil 200mg online cheap buy modafinil pills
Reply jsdnvpvw
11:03 PM on May 22, 2022 
generic modafinil modafinil price
Reply xqiyxbew
1:51 PM on May 22, 2022 
provigil 100mg over the counter
Reply yonvmsba
8:29 AM on May 22, 2022 
order modafinil for sale
Reply oxdaampk
10:30 AM on May 21, 2022 
buy provigil 100mg for sale provigil online order
Reply wrlcyhru
9:10 AM on May 21, 2022 
provigil 100mg drug generic modafinil 100mg
Reply wifnjekz
5:05 AM on May 21, 2022 
buy provigil 100mg sale
Reply ccfgfagj
10:21 PM on May 20, 2022 
buy provigil online cheap buy provigil 100mg pill provigil pills
Reply vgbgxlfi
7:35 PM on May 20, 2022 
modafinil 100mg us
Reply hazzyani
3:05 AM on May 20, 2022 
hazzyani 341c3170be https://gameurnews.fr/upload/files/2022/05/DH1yVNrhgqQlWG4ssSe3_1
7_987cc3658a528de72e305476eba4f2ef_file.pdf
https://thaiherbbank.com/social/upload/files/2022/05/QDIOwwFt9Sao
UF3DDJNY_17_e60c2bae0538aedeb3a7d9fcacc6695e_file.pdf
https://sharingourwealth.com/social/upload/files/2022/05/pTAlbryP
HuWM2sVGNWYI_17_a3a93255c21e43cec9f5254a37502a2c_file.pdf
https://droidt99.com/upload/files/2022/05/eXUdS241kAMZ9xnuciiB_17
_e60c2bae0538aedeb3a7d9fcacc6695e_file.pdf
http://demo.funneldrivenroi.com/council/upload/files/2022/05/drAx
VaubHwyIHECGey81_17_c8f99e4e2a65ce67d1bc4a03df5a3cdf_file.pdf
https://expressafrica.et/upload/files/2022/05/zDbWGwbgu5q2pQNygYm
Z_17_a3a93255c21e43cec9f5254a37502a2c_file.pdf
https://community.thecityhubproject.com/upload/files/2022/05/xBwk
F9KJUsAYlp8Fu3uN_17_fdb740401e07d8aa1b803cd7c698984e_file.pdf
https://technospace.co.in/upload/files/2022/05/oGSjpYjYzbNylMLZeC
xq_17_fdb740401e07d8aa1b803cd7c698984e_file.pdf
https://triberhub.com/upload/files/2022/05/pBAkjXPDg1EOaQcaj3V8_1
7_fdb740401e07d8aa1b803cd7c698984e_file.pdf
https://friendspromotion.com/upload/files/2022/05/YeXI9Ay6qyEo485
Yh4zm_17_2aca879a092a509375e86ba799e11802_file.pdf
Reply chazjenk
7:49 PM on May 19, 2022 
chazjenk 341c3170be https://chatyour.net/social/upload/files/2022/05/V3NtEaR6YFhk3VnP
iP9M_17_7094a60f28692d4f537f202cb32703c7_file.pdf
https://www.b-webdesign.org/dir-wowonder/upload/files/2022/05/MGd
JoVtCdd1qcenzdKNM_17_f19849f68bb28b0b55f79a21190eb9bb_file.pdf
https://intgez.com/upload/files/2022/05/z4WEqEXFsc1BHFawRTiq_17_c
0c143cec3a4d2da27dff38e83cd41b2_file.pdf
https://poetbook.com/upload/files/2022/05/tbhiUGHUTcEBj96I8p2E_17
_c0c143cec3a4d2da27dff38e83cd41b2_file.pdf
https://cdn.geeb.xyz/upload/files/2022/05/PJBTVSuz5LfeMcp2ayM1_17
_d38550b2ca8394952a401fa5847f05b5_file.pdf
https://u-ssr.com/upload/files/2022/05/AU5Co7pcewJxObXk2B4k_17_57
8b8e1bd7b2577254947db299fb0f5e_file.pdf
https://goodshape.s3.amazonaws.com/upload/files/2022/05/GcjrJVMWW
QLmSQuSrueJ_17_ddac5534087b074324780435c41d9f85_file.pdf
https://www.shwechat.com/upload/files/2022/05/lV5tWAfNIowKb383Fqp
g_17_998ad1b955e714f54d6983f7fc584d44_file.pdf
https://facenock.com/upload/files/2022/05/YWCTdAp5Yhbf34wHfCjY_17
_998ad1b955e714f54d6983f7fc584d44_file.pdf
https://fuckmate.de/upload/files/2022/05/BHDA1A1O5qHt2j4lnryl_17_
578b8e1bd7b2577254947db299fb0f5e_file.pdf
Reply rholxhmd
6:58 PM on May 19, 2022 
erythromycin ethylsuccinate
Reply wonilxne
1:49 PM on May 19, 2022 
order provigil 200mg without prescription modafinil 100mg without prescription
Reply zgmoilzm
9:44 PM on May 18, 2022 
modafinil cost modafinil online order order provigil 100mg online
Reply qunsmdkf
7:12 PM on May 18, 2022 
modafinil generic buy modafinil generic
Reply kaugpzim
1:04 PM on May 18, 2022 
what is erythromycin used to treat