Sports, Health & Style

Inspiring Women to be their Favorite Self

Have a pleasant flight: Tips & Tricks onderweg

Posted by Fébe Verbesselt on March 14, 2017 at 9:25 AM


Have a pleasant flight!


 

Op mijn 18e maakte ik mijn eerste vliegreis. Samen met een vriendin, naar Egypte. Het begin van een verslaving, mijn grootste passie naast fitness en dans: de wereld ontdekken.


Nu, 14 jaar later, heb ik een gemiddelde van 2 à 3 vliegreizen per jaar op mijn repertoire staan. Heen en terug maakt dat zo'n 60 à 80 vluchten zonder tussenstops bij te rekenen, waarbij ik redelijk wat ervaring opgedaan heb om mijn travel time zo smooth mogelijk te laten verlopen.


In dit blogje wil ik ze graag met je delen! Het begint allemaal thuis, bij het inpakken:

 

1. Valiezen maken

Ik HAAT valiezen maken! Alhoewel ik het eigenlijk al gewoon zou moeten zijn en er al heel wat minder tijd in moet steken, blijf ik er toch nog te lang mee bezig naar mijn zin. Mijn eerste stap is mijn checklist, die ik bewaar in google docs. Elke reis wordt deze aangepast, omdat ik verander en omdat ook mijn gewoontes veranderen, dus ik heb andere dingen nodig. Ik print ze gewoon af, en noteer en schrap wat ik extra of niet meer nodig heb op reis. Na mijn reis volgt dan de update op PC.

 


In de twee weken voor mijn vertrek, begin ik spulletjes te verzamelen en leg ze allemaal op 1 plaats in de slaapkamer. Alles wat ik tijdens mijn dagelijkse bezigheden tegen kom en niet meer nodig heb, verzamel ik daar. Mijn checklist ligt daar ook, en ik vink alles af wat daar klaar ligt.  Telkens als ik even tijd heb, maak ik 1 deel van mijn valies klaar: medicatie, toiletartikelen, outfit, multimedia, enz.

 


De grootste opdracht zijn mijn outfits... Ik ben nogal maniatisch daarin!!! Vroeger had ik bergen kledij mee waarvan ik de helft niet droeg, dus nu is alles zorgvuldig uitgekiend zodat elk stuk uit mijn valies effectief gebruikt wordt op reis (en ik plaats over houd om extraatjes terug mee te brengen naar huis ;) )


Dit neem ik ongeveer mee als ik naar een zomerse bestemming trek:

2 lange broeken waarvan 1 aan bij vertrek, 4 tops, 2 strapless tops, 2 t shirts, 4 shorts, 3 kleedjes, 2 lichte truien, 2 jumpsuits, 2 sporttenues bestaande uit short, top en sportbra.


Alles wat ik mee heb, is combineerbaar. Zo creeër ik verschillende stijlen: sporty, sexy, strandproof, enzovoort. Het juiste paar schoenen doet al veel. Daarom heb ik altijd mee: sportschoenen bij vertrek, die zowel kunnen voor daguitstappen als om te gaan lopen/fitnessen. Die passen bij een lange broek zowel als bij een short, of een sportief kleedje.


Hakken. Hakken veranderen een outfit volledig! Onder een jeans of onder een shortje, of onder een kleedje, alles verandert instant met een mooi paar heels eronder.


Makkelijke slippers of sandaaltjes, die passen onder elke outfit, dus een neutraal kleur. Aangezien ik veel pink in mijn garderobe heb, neem ik meestal roze teenslippers mee, en nog een paar blauwe of zwarte. Ideaal voor een uitstapje naar de stad of om te gaan shoppen.


Strandslippers en een paar 'propere' slippers voor in de hotelkamer.


Ik heb drie verschillende toilettassen: 1 in plastiek voor alles wat kan uitlopen (die ik dan ook nog eens in een plastic zak steek), 1 voor medicatie, en 1 om alles te verzamelen wat niet kan uitlopen: stijltang, haaraccessoires, kam, ...


Dingen die ik soms durfde te vergeten toen ik nog geen lijstje had: nachtkledij, strandlakens,  zonnebril, sokken, tampons. Dit laatste is héél ambetant als je in een land komt waar ze dit niet kennen... :S

 


2.Handbagage:

Heel belangrijk voor mij en bezorgt mij ook heel veel stress omdat ik al een paar keer mijn handbagage heb moeten afgeven wegens te zwaar/al te veel passagiers met handbagage (bij Ryanair mogen slechts de eerste 90 passagiers hun handbagage mee nemen in de cabin)  :D Ik heb gelukkig nog nooit mijn bagage verloren, maar ik ben altijd voorbereid! Mijn lievelingskledij gaat in mijn trolley, net als mijn lievelingsschoenen, twee bikini's en een paar slips. Je weet nooit wat er kan gebeuren onderweg...


Verder heb ik een klein toilettasje waar ik van alle basis medicatie één strip in steek: brufen, anti-allergie medicatie, immodium, motilium, buscopan, alles wat je zou kunnen nodig hebben tijdens de reis.  In een aflsuitbaar plastic tasje (vloeistoffen!) heb ik materiaal voor twee vliegtuigkwaaltjes (later meer tips):

Vliegtuigklaporen: een neusspray

Vliegtuigbenen: een crème voor vaatproblemen

Wat ik nog in mijn handbagage heb: een powerbank, mijn laptop, een leesboek, de Flair, een notitieboekje, een nagelvijl, een zonnebril en alle reisdocumenten.


Eens ik alles verzameld heb, stop ik alles in de valies en doorstreep ik wat er al in zit. Zo heb ik een mooi zicht op wat er nog bij moet. De dag voor vertrek duid ik alles wat ik nog moet mee hebben aan met een fluo stift, zodat ik zeker niets vergeet.

 


3. Onderweg naar de luchthaven

Net voor vertrek check ik nog even of ik alle belangrijkste zaken mee heb: vliegtickets, paspoort, gsm+ lader, hotelvouchers, reservatie huurauto. De meeste tickets heb ik zowel op papier als op mijn gsm. Ik heb ook geleerd van op tijd te vertrekken. Vroeger kwam ik een uurtje voor vertrek aan op de luchthaven, wat voor enorm veel stress zorgt als de veiligheidscontroles wat moeizamer verlopen.

 


4. Op de luchthaven

Alles wat er uit moet tijdens de veiligheidscontrole, zit op een makkelijke plaats: mijn tasje met vloeistoffen, mijn laptop, mijn boardingpass en paspoort. Zo moet ik niet in mijn handbagage beginnen rommelen bij de security. Water breng ik niet meer mee, ik koop flesjes net na de controle om mee te nemen tijdens de vlucht.

 


5. Tijdens de vlucht:

Zoals ik zei, heb ik last van mijn oren bij het opstijgen en landen. Ik heb dus altijd kauwgom bij, en een neusspray om het neus/keel/oor kanaal vrij te maken. Daarnaast neem ik ook soms Sinutab tabletten, als ik een verstopte neus heb, want dan voel ik de druk tot onder mijn ogen en in mijn hoofd... Er bestaan ook oordruppeltjes, dit heb ik één keer geprobeerd maar had niet extreem veel effect. Geeuwen of water drinken helpen ook in beperkte mate. Vaak krijg ik een droge neus en lippen door de neusspray en de droge lucht, en daarom smeer ik gelly onder en in mijn neus, en gebruik ik een voedende lippenbalsem. Het leuke aan mijn lippenbalsem is, dat je hij op basis van aloë vera is, en aloë vera werkt ontsmettend. Ik heb die altijd in mijn handtas zitten als emergency bij wondjes, koortsblaasjes, droge huid. De andere gels neem ik mee in staaltjes in plaats van de ganse tube, zo heb ik minder gewicht mee en minder problemen bij security


Mijn Emergency Lippenbalsem slash ontsmettingsmiddelGelly: gel voor droge huid, droge neus


Ook van mijn benen heb ik vaak last. Eén keer had ik zoveel last dat ik een week lang tintelingen had in één been en arm. Dit is de bloeddoorstroming die verstoord wordt door het verschil in luchtdruk en het lange stil zitten. Ik smeer dus een crème op mijn benen voor de bloedvaten, en moet regelmatig eens rond wandelen tijdens de vlucht. Voeten bewegen tijdens het zitten en niet te lang in dezelfde houding blijven zitten helpen ook. En veel water drinken.  Dat laatste is sowieso nodig, ook weer door uitdroging en het luchtdruk verschil in het vliegtuig.

 


6. Nachtvluchten en jetlag:

Leuk hoor, die jetlag! Als je naar het westen vliegt, heb je gewoon een paar uren extra. Als volwassene geeft de jetlag dan niet zoveel problemen, je bent hoogstens wat vroeger moe 's avonds, maar het is altijd plezant met kids, die zich minder snel aanpasssen aan het nieuwe uur en dus rond 4u30-5u 's morgens klaarwakker in hun bed zitten.


Naar het oosten vliegen is minder geestig... Dan mis je een halve nacht, kom je doodmoe aan en moet je nog een ganse dag wachten om te mogen slapen... Het beste is om direct het ritme van de bestemming aan te nemen, en zelfs in de dagen ervoor telkens een uurtje op te schuiven naar het uur van de bestemming toe. Als je terug komt in België, blijf je dus best wakker tot 's avonds, in plaats van je nacht van het westen in te halen op klaarlichte dag. Omgekeerd blijf je ook in het westen beter wakker tot het nacht is, in plaats van op het uur van België te gaan slapen.


Probeer van koolzuurhoudende dranken te vermijden op de vlucht, alsook koffie, thee of energiedrankjes. Probeer om je zelfde voeding enigszins aan te houden, en zorg dat je voor de reis goed uitgerust bent.


Het is moeilijk om te slapen tijdens een nachtvlucht, maar meestal heb je er toch bij elke lange reis één aan je been, naar het westen meestal op de terugreis, en naar het oosten op de heenreis. Voor de nachtvlucht heb ik altijd een losse trainingsbroek mee, extra kousjes die ik kan over mijn sokken trekken, een ooglapje en oordopjes. Meestal eindigt een nachtvlucht bij ons in een nachtje doortrekken en filmpjes kijken... Met een extra zware jetlag als gevolg!!!


Altijd leuk na een nachtvlucht is een tandenborstel en een klein tubetje tandpasta, en een kam en dagcrème ;) Die gaan tijdens een nachtvlucht dus in handbagage bij mij.


Staaltjes in plaats van grote tubes in de handbagage


En zo ben ik bijna aan het einde van mijn vlucht naar de Dominicaanse Republiek! Leuk om wat tijdverdrijf te hebben tijdens een vlucht van 9 uur. En de beste blogs schrijf ik op het moment zelf, als alles nog fris in mijn geheugen zit. Zo, klaar voor een landing naar het paradijs, de 30° wachten op mij!

 

Categories: Avontuurlijk reizen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

40 Comments

Reply gabapentin for back pain
7:59 AM on October 6, 2021 
How Long Should I Take Amoxicillin
Reply WestGeops
12:17 AM on October 6, 2021 
http://prednisonebuyon.com/ - prednisolone for kids
Reply Lofescace
12:41 AM on October 5, 2021 
Prednisone
Reply indisee
11:49 AM on October 4, 2021 
Reply brand prednisone online
6:56 PM on October 3, 2021 
Ampcillin From Canada Prices
Reply indisee
4:29 PM on October 2, 2021 
Reply Lofescace
11:25 PM on October 1, 2021 
medrol dose pack vs prednisone
Reply Neurontine
11:24 AM on October 1, 2021 
Cialis In Vendita
Reply WestGeops
3:07 AM on October 1, 2021 
https://prednisonebuyon.com/ - prednisolone syrup
Reply annenly
10:57 PM on September 30, 2021 
gabapentin dosage for anxiety
Reply annenly
8:29 PM on September 30, 2021 
another name for gabapentin
Reply jarpluror
4:37 AM on September 24, 2021 
http://buypriligyhop.com/ - cialis and priligy
Reply want to buy priligy in pakistan
3:09 AM on September 24, 2021 
Cialis Generico A Prezzi Bassi
Reply COAPPYTOF
2:07 PM on September 23, 2021 
Plaquenil
Reply hymmene
10:05 PM on September 20, 2021 
Priligy
Reply zithromax dosage for strep throat
8:30 PM on September 20, 2021 
Propecia Male Fertility Baldness
Reply lasix for cats
1:40 PM on September 20, 2021 
Propecia Aumento Massa
Reply COAPPYTOF
1:04 PM on September 20, 2021 
Plaquenil
Reply Lienuib
5:10 PM on September 19, 2021 
https://buyzithromaxinf.com/ - buy valtrexin usa
Reply WheepeDuh
4:23 PM on September 18, 2021