Sports, Health & Style

Inspiring Women to be their Favorite Self

Citytrips: Boedapest

Posted by Fébe Verbesselt on October 10, 2016 at 3:00 AMBoedapest! De stad die aan weerszijden van de Donau ligt, met een rijke cultuur en veel historische bezienswaardigheden.

 

Deze citytrip moest een vriendinnentripje worden, maar door gezondheidsproblemen kon mijn vriendin niet mee. En dus moest mijn hubby zich ‘opofferen’.

Ik boekte de trip in maart (héééééél vroeg op voorhand voor mijn doen), en betaalde 30€ per persoon voor de vlucht. Het hotel kwam op 70€ per persoon voor 3 nachten. De volledige trip kostte dus 100€ per persoon voor drie dagen.

 

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije, en ligt op een kleine twee uur vliegen van Charleroi. De luchthaven daar ligt op een klein uurtje van het centrum met het openbaar vervoer.

Onze aankomst in de luchthaven verliep vlotjes, aan de uitgang is er een informatiedesk waar je een Budapest card kan kopen, een metro toeristenkaart waarmee je gedurende 24, 48 of 72u onbeperkt toegang hebt tot het openbaar vervoer, en korting bij verschillende musea en andere activiteiten. Aangezien wij vaak reizen, probeer ik alles zo low budget mogelijk te houden. Je zal ons dus niet vaak in taxi’s of met andere, voor de hand liggende luxe oplossingen zien, we kiezen steeds voor de goedkoopste oplossing, ook al is dat soms ingewikkeld, en hebben we al vaak voor verrassingen gestaan!

We kiezen dus altijd voor het openbaar vervoer, en kochten dus de 72u Budapest card voor 34€.

Eerst namen we een shuttle bus naar het metro eindstation (ongeveer 25min van de luchthaven). Daar namen we de metro (een extreem oud geval) tot de halte dichtst bij het hotel waar we konden geraken zonder overstappen, ook een 20-tal minuten rijden. Van daaruit moesten we nog een 10-tal minuutjes stappen naar het hotel. Na dag 2 hadden we door dat er een halte nog dichter was (3min stappen, oranje metrolijn), maar dan moesten we overstappen indien we de blauwe metro lijn wilden nemen. Met valiezen was dat toch een praktischer oplossing.


De oudste metro van Europa


Dag 1

VRAGEN is de boodschap in Boedapest! Er is heel weinig aangeduid voor toeristen, het heeft een dag geduurd eer ik eindelijk een klein beetje wegwijs raakte in het metro-, tram- & busnetwerk. Een tip hier: gebruik geen bussen. Er staan nergens buslijnen aangeduid, je moet het dus stellen met wat de mensen jou wijsmaken, en vertrouwen op hun advies. Zo kwamen wij de eerste dag na twee lange busritten terug terecht op de plaats waar we begonnen waren, heel frustrerend! Dan maar te voet de ganse weg afgelegd, met behulp van de stadskaart (die overigens ook heel ingewikkeld is). Het was pas de tweede dag dat ik mij comfortabel genoeg voelde om te switchen tussen trams en metro’s, en te voet mijn baan begon te kennen. Niet iedereen spreekt ook Engels in Boedapest, en vaak weten de mensen zelf niet waar ze je naartoe sturen. Ik vind het een ingewikkelde stad en zou deze dus niet aanraden als eerste citytrip.

De eerste dag zijn we de wijken rond ons hotel gaan verkennen, wat in Pest lag (rechts van de Donau). We zijn om het even welke straat in gelopen en zijn de hoofdweg blijven volgen toen we daarop uitkwamen, langs de bovengrondse tramlijn. Halte hier is Oktogon, oranje metrolijn. Hier zijn we heel wat goedkope winkeltjes tegengekomen, uitgebaat door Chinezen. Na een halfuurtje wandelen kwamen we bij een klein shopping center, ‘Europeum’.

 

Tot daar ging alles goed, omdat we gewoon op goed gevoel rond wandelden, en niks speciaals zochten. Maar dan wilden we de burchtwijk gaan ontdekken, aan de overkant van de Donau (Buda, linkerkant) en toen begon de miserie :)

Iemand stuurde ons naar bus 7 waarmee we de rivier over reden . Op die bus werd ons ticket gecontroleerd, en aan die mevrouw vroeg ik waar we moesten afstappen. Anders had ik nooit geweten waar we precies zaten, en waar we moesten afstappen, en zaten we waarschijnlijk nu nog altijd op die bus :D Eigenlijk wist ze het zelf ook niet, dus we zijn afgestapt op een groot kruispunt iets voorbij de brug, waar zowel metro, tram als bussen samen kwamen, net voorbij de berg waar water langs naar beneden stroomt (Gellertheuvel, leerde ik later).

 

Gevraagd aan een buschauffeur welke bus we nu moesten nemen: geen idee. Gevraagd aan twee politie-agenten: die spraken zelfs geen Engels. Gevraagd aan een (toevallig!) Nederlands meisje die pas een maand in Boedapest woonde: ook zij raakte niet wijs uit het busnetwerk. Uiteindelijk stapten we op bus 27A, die ons op de berg moest brengen, en van daaruit zou het nog 10 minuten stappen zijn naar het kasteel, we zouden het kasteel vanaf de berg kunnen zien, en dan moesten we maar gewoon die richting uit lopen. Blijkbaar zaten we toen boven op de Gellertheuvel, maar aangezien nergens iets aangeduid staat in het Engels, wisten we dat niet… Vanaf de halte was het kasteel ook niet te zien, dus wij liepen naar beneden… waar we terug uitkwamen aan de voet van de berg met water, waar we met bus 7 gepasseerd waren. 45 minuten kwijt dus. We hebben onze illusie om de burchtwijk te bereiken aan de kant gezet, en zijn de trapjes langs de berg naar boven geklommen, langs het beeld van St Gellert. Ik ging op zoek naar het Gellert hotel en de citadel, maar ook dat was via het stadsplan niet te vinden. Uiteindellijk kwamen we uit waar… jawel, bus 27A ons afgezet had.

Gellertheuvel

 

Ondertussen had ik, dankzij een combinatie van het stadsplan, het gedetailleerdere stratenplan uit mijn Capitool reisgids, en het metroplan, min of meer uitgedokterd waar we ongeveer zaten, wetende dat zich beneden de muur met het water bevond, rechts de Donau lag en achter ons het Gellertpark. Voor de burchtwijk moesten we dus verder door lopen, met de Donau aan ons rechterhand. En vooral NIET terug naar beneden! We hebben in elk geval onze cardio gehad die dag.

 

Na ongeveer 10 minuten kwamen we aan een grote laan uit, en een man had ons gezegd dat we via een lift in de bibliotheek nog hoger konden, waar we dan zouden uit komen aan het paleis. Had niemand mij dat verteld, dan ging ik niet geweten hebben hoe we daar konden komen. Opnieuw, niks aangeduid, geen pijltjes, borden, richtingwijzers, symbooltjes of icoontjes. Door het gebouw met dat uit mijn reisgids te vergelijken, wist ik dat het de bibliotheek was, en we konden naar boven met de lift. Eindelijk waren we waar we al meer dan 2u ervoor wilden zijn :)

Bibliotheek

 

Tip voor wie vanuit Pest de burchtwijk of Gellertheuvel wil bezoeken: neem geen bus en laat je niks wijs maken, hou het simpel en pak ofwel de oranje tram over de linkse brug (vanuit Kalvin ter bijvoorbeeld), en stap net aan de overkant van de brug af. Daar kan je kiezen om opnieuw een oranje tram te nemen, die je langs de oever van de Donau voert, beide kanten uit. Voor de Burchtwijk neem je die naar rechts, en stap je af bij de volgende brug. Van daaruit kan je via trapjes omhoog naar het paleis, en via het paleis kan je door lopen naar de Mattheuskerk (nog verderop met de Donau aan je rechterkant).

 

Rond 14u30 had ik het zo koud van de regen, dat we het eerste beste restaurant binnen stapten, op weg naar de Mattheuskerk. We aten daar Goulashsoep, ik at kip met mozarella en tomaat, en Fernando at een braadworst met rijst. Kleine porties, maar wel lekker als menu, en niet extreem duur. Opgelet: er wordt altijd tax gerekend bij de maaltijden. Zo komt een ogenschijnlijk goedkoop menu achteraf toch nog redelijk duur uit. Qua eten en drinken mag je ongeveer dezelfde prijs rekenen als hier in België, tenzij je aan kraampjes koopt, of bij take aways of bakkerijtjes, waar je trouwens met wat geluk ook heel lekkere lunch kan kopen.

Mattheuskerk

Zicht op de Donau vanuit het torentje van de burcht

 

Na onze lunch verkenden we de Mattheuskerk en het parkje ernaast. Van aan de Mattheuskerk zoek je een manier om naar beneden te gaan, wij gingen via trapjes naar beneden, waar we uitkwamen aan de groene ijzeren brug over de Donau.

Parkje naast de Mattheuskerk

 

Ondertussen was het al avond geworden, en staken we te voet de ijzeren brug over terug naar Pest. Toevallig kwamen we in Vaci Ut, de toeristische winkelstraat, waar ik een jas, muts, handschoenen en sjaal kocht, want ik had mij een beetje mispakt met de lichte herfstkledij uit België. Het was echt koud in Boedapest! In de winkelstraat vind je oa H&M, Bershka, C&A, Geox, Zara, en allerlei souvenirswinkeltje. Via één of ander metrostation dat we onderweg tegenkwamen, keerden we terug naar het hotel, om daarna te gaan eten bij ‘Deep Burger’, halte Oktogon oranje lijn (dicht bij ons hotel). Aanradertje!

 

De brug over de Donau. Rechts ervan ligt Vaci UtDiner bij Deep Burger


Dag 2

Op dag 2 gingen we eerst naar het parlement (Pest). We zijn gewoon te voet geweest, dichtsbijzijndste metro station is Kossath ter (rode lijn), maar wij vonden het niet erg om te voet te gaan. We passeerden het station van Boedapest, een mooi gebouw, waar we in een koffiebar ontbeten. Daarna ging onze toch verder naar het parlement, een indrukwekkend gebouw!!! Te voet deden we er van aan ons hotel ongeveer 35min over, via het station, wat eigenlijk een omweg was.

Het parlement, gezien vanaf de burchtwijk


Het parlement, voorkant


Van aan het parlement namen we de oranje tramlijn terug de Donau afwaarts (Pest, Donau aan de rechterkant), waar we uitstapten aan Fovam ter net voor de laatste brug van het centrum, om dan te voet de brug over te steken, en de Gellert wijk beter te leren kennen (wat ons de vorige dag niet gelukt was!). We zagen het Gellerthotel met zijn thermale baden, en klommen opnieuw de berg op naar de citadel, waar we onderweg beloond werden met prachtige uitzichten over de Donau. De klim is best pittig! Voorbij de citadel liepen we een klein stukje naar beneden, waar we bus 27a (jaja, kwam toch nog van pas!) namen naar beneden, en na een overstap over de brug uitkwamen, terug in Pest.

Zicht op de Donau vanop de Gellertheuvel


Via het andere stuk van Vaci Ut (de winkelstraat) zijn we naar de centrale markthal (halte Foyam ter, groene lijn) gelopen, waar we bij een bakkerijtje bladerdeeg met kaas/worst kochten als lunch.

Markthal


Van daar opnieuw te voet naar het museum van de Magayaren, om daarna de metro te nemen bij Kalvin ter richting ons hotel, waar we ons zwemgerief haalden voor de Szechenyi thermale baden.

 

We stapten af bij het Heldenplein, om van daaruit te voet de brug over te steken en via een omweggetje via het kasteel de baden te bereiken. Deze buurt is echt super gezellig, met ambachtslieden, kermis voor de kids, souvenirs, eetkraampjes… Leuk om hier rond te wandelen.

Heldenplein


Rond slenteren in het park


Het kasteel waarrond de ambachtslieden hun kraampjes hebben


Kermis retro style


De thermen zijn leuk om te doen, alles is nog oud en zoals het vroeger was, tot de kleedhokjes toe! Het midden van het gebouw is één lange rij met baden gevuld met thermaal water. Er hangt telkens een bordje bij met de temperatuur van het water. Hoe warmer, hoe meer helend de werking naar het schijnt. Wij vonden het 38° bad het zaligst.

Kleedhokjes


Eén van de binnenbaden

Er hangt een niet zo leuk luchtje, neem zeker slippers mee en een badjas! De baden zitten overvol, je moet er dus niet naartoe gaan om te relaxen. Het is gewoon een aparte beleving, maar als je wil ontspannen ga je beter naar een privé sauna of wellness. Er zijn ook verschillende sauna’s en stoombaden, en je kan er massages boeken. Je kan ook altijd in het buitenbad zwemmen, ongeacht het weer. Ik vond vooral de architectuur indrukwekkend, leuk om te zien hoe deze baden eruit zagen vroeger.

Buitenbad

Na ons badje namen we de metro terug, om af te stappen bij Vorosmarty Utca, waar we Terror Haza bezochten, een museum over de wereldoorlog. Van daaruit te voet terug naar het hotel voor een douche.

 

Met de metro gingen we daarna terug naar Vaci Ut om te shoppen en te eten, we aten in een Hongaars/Italiaans restaurant, wat ons redelijk duur uit kwam. Je gaat beter in de buitenwijken eten, en niet in de toeristische buurten. Maar als wij honger hebben, moeten we gevoederd worden en dan moet het snel gaan, dus we hadden het er wel voor over :) We aten opnieuw goulash soep, ik at Spaghetti Carbonara en Fernando een Hongaarse pasta met een soort stoofvlees.

 

Dag 3

Eigenlijk was ik een beetje teleurgesteld in de shoppingmogelijkheden in Boedapest, dus besloot ik ‘ s morgens in ons hotel specifieke winkels te gaan opzoeken via Google maps, waarmee ik terecht kwam bij een groot winkelcentrum bij het station. Na uitgecheckt te hebben (bagage achtergelaten in het hotel), trokken we dus naar het Westend shoppingcenter. Daar vind je heel wat meer winkels, en groter dan in Vaci Ut. Bij een citytrip met vriendinnen moet deze dus op je lijstje staan ;)

Als je vanuit het station de straat oversteekt, kom je terecht in een leuke schoenen outlet, met verschillende bekende merken zoals Tommy, Boss, enz tot -70% korting.

 

Moe van het shoppen hebben we op de benedenverdieping van het shoppingcenter geluncht. Goedkoop, maar niet echt onze beste maaltijd… De plaza zat ook vol met hoestende en niezende Hongaren en toeristen, brrrrrr. Next time zoeken we gewoon een restaurantje buiten de mall.

Na ons shopping avontuur trokken we nog eens naar Vaci Ut om soeveniers te kopen, waarna we terug naar het hotel gingen om onze bagage op te pikken en richting luchthaven vertrokken.

 

Mocht ik Boedapest opnieuw doen, dan zou dit de volgorde zijn vanuit ons hotel (na inachtneming van alle blunders):

Dag 1:

Metro Oktogon naar Deak ter (oranje lijn), overstap naar de bovengrondse tram, afstappen Kalvin ter.

Te voet een stukje terugkeren om het museum te bezoeken, van daar terug richting Donau via de tramsporen. Onderweg op je linkerkant vind je de markthal.

Te voet de brug oversteken

Gellerthotel bezoeken met de thermen, en de berg op klimmen langs de mooie uitzichten op de Donau, om te eindigen bij het bevrijdingsmonument en de citadel

Met bus 27A naar beneden en aan de stripteaseclub naar links richting het paleis (download hiervoor het Tripadvisor city plan van Boedapest!!! Ik was weer niet goed voorbereid en heb dit pas op dag 2 gedaan)

Met de lift van de bibliotheek naar boven, het paleis en de musea bezoeken

Lunch

Bezoek van de Mattheuskerk, en te voet langs het park naar beneden, de ijzeren brug over

Indien tijd over, shoppen in Vaci Ut

 

Dag 2: Pest

Metro Oktogon naar Deak ter (oranje lijn), overstap naar rode lijn richting Kossath ter (rode lijn)

Parlement bezoeken. Te voet naar Nyugati Palyaudvar (station), en verder door naar het Westend shopping center

Bovengrondse tram nemen tot halte Oktogon, shopping bags achterlaten & zwemgerief ophalen, oranje lijn nemen naar Vorosmarty utca, waar je Terror Haza kan bekijken. Terug de Metro op, zelfde lijn, zelfde richting, tot in Hosok Tere, waar je het Heldenplein kan bezoeken, en te voet het brugje over kan naar het kasteel, en verder door naar de Szechenyi baden

 

Dag 3: Relax

Dag 3 kan je relaxen, shoppen in Vaci Ut, en slenteren door de parkjes of langs de Donau. Je kan eventueel ook een riviertochtje maken.

 

Conclusie Citytrip Boedapest:

Boedapest is een leuke citytrip, maar voor mij is één keer genoeg. Positief is dat het dichtbij is, en hotel en vlucht zijn vrij goedkoop. Met drie dagen kom je zeker toe, waar ik bij bijvoorbeeld Istanbul of Lissabon liever 4 of 5 dagen zou blijven. Boedapest is geen shoppingwalhalla, en heeft ook geen arsenaal aan culturele bezienswaarigheden, maar wat er is, is dan ook echt wel de moeite om te zien. Vooral het uitzicht op de Donau vanaf de Gellertheuvel, de Mattheuskerk, het paleis, en de buurt rond de Szechenybaden met het heldenplein en het kasteel waren voor mij de toppers. Zowel als trip met vriendinnen als met je partner is Boedapest aan te raden. Boedapest heeft een goede uitgaansbuurt, en aan romantische plekjes is er zeker geen tekort!


 

Categories: Avontuurlijk reizen

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

437 Comments

Reply janiola
7:52 PM on May 19, 2022 
janiola 341c3170be http://socialmediascript.aistechnolabs.xyz/upload/files/2022/05/a
EMeoga59yrcQvYg7kVF_17_1ae5b5da0c86c0d0e456dc9c1aa5fa52_file.pdf
https://redsocialgoool.com/upload/files/2022/05/x9kRnZvWvycFm3Yd2
fkE_17_1ae5b5da0c86c0d0e456dc9c1aa5fa52_file.pdf
https://saychao.com/upload/files/2022/05/7FGb4pqOg7KP8xOqglCf_17_
1ae5b5da0c86c0d0e456dc9c1aa5fa52_file.pdf
https://blacksocially.com/upload/files/2022/05/DyfGPNVIVGHRrG7BA6
bt_17_0167dd3e3cec1c90ebe656ac9acca071_file.pdf
https://hestur.se/upload/files/2022/05/lj2Y4mTjXJk2F4DKeVCH_17_65
8798d89dc3c36e13960454f165d59f_file.pdf
https://panda-app.de/upload/files/2022/05/mc8islF9kMBxr1YaYJ7s_17
_0167dd3e3cec1c90ebe656ac9acca071_file.pdf
https://www.adultzoo.club/upload/files/2022/05/kc6Jymk5DS2UOKmKP9
zv_17_0167dd3e3cec1c90ebe656ac9acca071_file.pdf
https://onefad.com/i1/upload/files/2022/05/Ymiswt6SSna27apNdoFQ_1
7_0167dd3e3cec1c90ebe656ac9acca071_file.pdf
https://trevelia.com/upload/files/2022/05/nJojaJ3Zk6fNy1sLnt5L_17
_0167dd3e3cec1c90ebe656ac9acca071_file.pdf
http://www.barberlife.com/upload/files/2022/05/16PYDIzECCYqMeLAW7
BU_17_405088cde6a4b2706a7694e2c79525c9_file.pdf
Reply moraeliz
5:40 PM on May 19, 2022 
moraeliz 341c3170be https://plumive.com/upload/files/2022/05/4fWxBn3G5NupqjICgN4M_17_
054450e881e80b48b30848e482554141_file.pdf
https://social.cybertecz.in/upload/files/2022/05/GiCpBKKyU7yNCT1z
J6LM_17_f928c5bbd310bb5e2ee133b2b54a2b01_file.pdf
https://siemefo.com/upload/files/2022/05/vaSfutRJAL4Iyc67MBAV_17_
f928c5bbd310bb5e2ee133b2b54a2b01_file.pdf
https://www.collegeconexion.in/upload/files/2022/05/PzbEkDcevVRsl
EbQmfxv_17_1cbc2c89107ebe806be0519252eb7dd2_file.pdf
https://likesmeet.com/upload/files/2022/05/Sq1BwQZy9pPlVvrrEKp9_1
7_f677e4b22ddc10e74763186460f32128_file.pdf
https://rakyatmaluku.id/upload/files/2022/05/4jdJp1vAf4Gyl8taqioT
_17_1cbc2c89107ebe806be0519252eb7dd2_file.pdf
https://www.myshareshow.com/upload/files/2022/05/1nk6i4OVYDrsAKXL
JaQu_17_1cbc2c89107ebe806be0519252eb7dd2_file.pdf
https://whoosk.s3.amazonaws.com/upload/files/2022/05/CyPpWl9A9xma
dzn1tEB3_17_1cbc2c89107ebe806be0519252eb7dd2_file.pdf
https://whoosk.s3.amazonaws.com/upload/files/2022/05/P31F9ArKQoCR
BEN4lN9T_17_c366feba0071c294bb9cff62979c2fb7_file.pdf
https://paddock.trke.rs/upload/files/2022/05/q9V6jI4WhQBq4vIIMhI7
_17_c366feba0071c294bb9cff62979c2fb7_file.pdf
Reply Angeste
8:47 PM on May 14, 2022 
pipes flu saddle
http://sovereignalliance.org/the_forum/profile/geraldtroiano45/ buy lidocaine online
http://fourms.beastthemes.com/community/profile/harrietwhitney5/ meds buy visa australia
http://blastguru.com/community/profile/steveschonell8/ purchase dozile online legally
http://atinctech.com/community/profile/jacintowant3689/ medicine price usa
http://gigsecret.com/a/community/profile/agustinasche17/ generic cytomis buy europe
http://fourms.beastthemes.com/community/profile/lanbeor2268727/ purchase now carbamazepine shop europe
http://keralaregistrationguru.com/ML/community/profile/brigettevw
o9094/ cheap hydroxychloroquine nz
http://leae.co.uk/community/profile/rosieodonnell8/ buy fusidic-acid united states
https://www.preisimgriff.de/firmeneintrag-loeschen?nid=54&element
=https://vietvoters.org/
https://mangahack.com/jump?url=https%3A%2F%2Fmonequateur.com
https://grower.cz/forum/link.php?url=http%3A%2F%2Fmonequateur.com

https://www.piratichomutov.cz/media_show.asp?type=1&id=314&url_ba
ck=http%3a%2f%2fmonequateur.com
http://www.konradchristmann.de/url?q=http://maldimix.com
http://abadashop.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://tlumiki.org
https://micro-electronics.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://web
-pods.com/
http://m.ma-ren.com/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=ht
tp%3a%2f%2fvietvoters.org
https://m.azh.co.kr/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=ht
tp%3A%2F%2Fweb-pods.com
http://www.dirittoedintorni.it/vairsspunto.asp?url=https%3A%2F%2F
vietvoters.org
http://sunnltd.co.uk/regulations?url=http://tlumiki.org
http://m.cafe24.brandsos.co.kr/member/login.html?returnUrl=https%
3A%2F%2Fweb-pods.com
http://hai.byjeanne.com/member/login.html?noMemberOrder=&returnUr
l=http%3a%2f%2fmaldimix.com
https://boo.ua/bitrix/click.php?goto=https://web-pods.com/
https://sankeyvalleystjames.org.uk/warrington/primary/svsj/arenas
/websitecontent/calendar/calendar?backto=http%3A%2F%2Fthecgc.net&
calendarView=agendaDay&calendarDate=1541635200000
http://m.im-ababy.com/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=
https%3A%2F%2Fmaldimix.com
https://eva.by/bitrix/click.php?goto=https://tlumiki.org/
http://szsa.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://thecgc.net/
http://www.arakhne.org/redirect.php?url=http://tlumiki.org
https://web52.ru/bitrix/rk.php?goto=https://vietvoters.org/
https://la-med.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://thecgc.net/
http://les.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumiki.org/
sheer ruthless shopping soldiers mate
Reply Angeste
8:50 AM on May 14, 2022 
nod butt revoir brave
http://www.creativejuices7.com/Forum/profile/emmanuely264558/ rebetol can i order shopping europe
http://64stgb.de/community/profile/paulinebeverly/ order meds visa
http://health-share.online/community/profile/donnashick1586/ generic augmentin cost
http://jankiravani.com/community/profile/coralsto2243893/ buy perlutex texas
http://www.dumpsterdiving.no/samfunn/profile/terijephcott30/ purchase drugs online
http://wickliffegdc.com/index.php/community/profile/callumtier534
87/ order prednisone mastercard
http://musikreporter.ch/forum/profile/mickichu444980/ ebixa order
http://unspeakid.com/community/profile/jeffersondurack/ purchase eflornithine similar
http://bittyspaceprogram.com/discussion/profile/sungthomsen5176/ buy ofloxacin over the counter
https://code-market.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https:
//web-pods.com/
https://emex.ru/error?url=https://antidarvin.ru/
https://www.insideobject.com/member/login.html?returnUrl=https%3a
%2f%2fweb-pods.com
http://www.almaktabah.com/cart.php?type_cart=0&callpage=http%3a%2
f%2fweb-pods.com
https://www.meetme.com/apps/redirect/?url=https://monequateur.com
/
https://scanndi.com/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateur.
com/
https://galaxystore.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://maldimix.
com/
http://www.dorsten.de/Externer_Link.asp?ziel=web-pods.com
https://www.purdue.edu/newsroom/php/feed2js-hp-tmp-smb/feed2js.ph
p?src=http://antidarvin.ru
https://latigresse.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://monequateur
.com
https://thekrasnodar.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://vietvote
rs.org/
https://www.20min.ch/cmd/openOverlayExternalBrowser?url=https://v
ietvoters.org/
https://www.ee-dougu.com/cgi-bin/bankincart/calendar.cgi?m=909&b=
https://tlumiki.org/
https://www.guenstig-gebrauchtwagen-kaufen.de/firmeneintrag-loesc
hen?nid=40&element=https://monequateur.com/
https://mostpp.glueup.ru/track/redirect?type=campaign&lid=9&track
ing_id=14:1611:9b14a615-3ede-463b-a5fd-77ddcf6dd397&redirect_url=
http%3A%2F%2Fweb-pods.com&ts=1583246476&ps=eFI0bDVzT00zblVydnJwY1
ZkZHAwVFY1RWtJMG11eFVuZElrNWFsaHdtZUhuRExtdW1iMllpTXppQWx5VnFBd1B
UWERZMW1EMDRxWERjT3dDVXhSbkE9PQ==
https://flinttoys.ru/bitrix/click.php?goto=https://monequateur.co
m/
http://donatice.hr/?URL=maldimix.com
http://woe.bendbulletin.com/AdHunter/Default/Home/EmailFriend?url
=http%3a%2f%2fmonequateur.com&title=AKC%20German%20Rottweilers%20
Born%2011/01,%20a
http://www.el.school2100.ru/bitrix/rk.php?id=17&goto=https://mald
imix.com/
http://www.deimon.ru/gourl.php?go=http://antidarvin.ru/25098/kako
vy-pravila-xoroshego-nastroeniya
https://reviewbolt.com/r/thecgc.net
http://mgv-balans.ru/bitrix/rk.php?goto=http://monequateur.com
http://zdspb.ru/goto/?link=http://monequateur.com
https://transitservice.by/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=htt
ps://monequateur.com/
http://pechnoff63.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://thecgc.net/

entertainment garrett
Reply sofkale
2:53 AM on May 14, 2022 
sofkale fc663c373e https://thaiherbbank.com/social/upload/files/2022/05/qI3dRhKmJCKr
2kKve5kv_13_e8848f6fbc2c2f332016a5edeacdbcad_file.pdf
https://social.arpaclick.com/upload/files/2022/05/mvmEjYTgiMO4LKT
GwF1g_13_3b0b615744c4462d1c84761ff67d0c8b_file.pdf
https://www.spanko.net/upload/files/2022/05/CgpTPtkumOG8G9be1l6i_
13_43f1d8f8a6957b588446669ee97176dc_file.pdf
https://myrealex.com/upload/files/2022/05/NmJMCyirCktO8psHF2c2_13
_e8848f6fbc2c2f332016a5edeacdbcad_file.pdf
https://undergroundfrequency.com/upload/files/2022/05/dXc6kAjMQEG
bSDYhmk9x_13_43f1d8f8a6957b588446669ee97176dc_file.pdf
https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=wo.barataa.com/upload
/files/2022/05/sRaIpG7DsvtY14vi9YaT_13_e8848f6fbc2c2f332016a5edea
cdbcad_file.pdf
https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=yietnam.com/upload/fi
les/2022/05/nEWDEHPL2Wwn8MVwK4kX_13_3b0b615744c4462d1c84761ff67d0
c8b_file.pdf
https://avicii.app/upload/files/2022/05/n8XvecOpvyYMawjmBxwx_13_4
3f1d8f8a6957b588446669ee97176dc_file.pdf
https://paddock.trke.rs/upload/files/2022/05/zlyWZ5elxuffd8xtPjZ2
_13_3b0b615744c4462d1c84761ff67d0c8b_file.pdf
https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=tradefrat.com/upload/
files/2022/05/dT8lsEehVG38UOLj2kCC_13_43f1d8f8a6957b588446669ee97
176dc_file.pdf
Reply Angeste
12:33 AM on May 14, 2022 
crossing gibson britt
http://santore.kz/community/profile/luciolindeman03/ purchase ampicillin in houston
http://ourroundtable.net/community/profile/marypenny698590/ buy gefitinib no rx
http://storiesbycalex.com/community/profile/chloe81s2488261/ cialis-jelly order pharmacy australia
http://shirleyj.sg-host.com/community/profile/valentinaproby8/ first pharmacy discount code
http://discoveryshipyard.com/community/profile/kurtiscollicott/ xelevia buy shop uk
http://www.biblerally.com/profile/salinacrutchfie/ buy meds shop uk
http://keralaregistrationguru.com/ML/community/profile/deecoxen77
16123/ money order dabigatran pharmacy europe
https://www.loveandpop.kr/member/login.html?noMemberOrder=&return
Url=http%3a%2f%2fweb-pods.com
http://urukul.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://monequateur.com
https://trakt-agm.ru/bitrix/rk.php?goto=https://antidarvin.ru/
https://www.derhonig.de/firmeneintrag-loeschen?nid=909&element=ht
tps://maldimix.com/
https://login.omron.eu/login?passwordResetURL=https%3A%2F%2Fvietv
oters.org&service=https%3A%2F%2Findustrial.omron.eu%2Fen%2Fhome
https://www.ton.ch/michel/katalog/dat/ViewProduct.asp?ID=XGF40&Pr
oductName=Brennofen+XGF+40+%2F+TC+405%2D30&Price=3953%2E65&Back=h
ttp%3a%2f%2fantidarvin.ru
http://jannalis.com/bitrix/rk.php?goto=https://tlumiki.org/
https://xhamster2.com/exit.php?url=https%3A%2F%2Fantidarvin.ru%2F
25096%2Fkak-sozdat-xoroshee-nastroenie
http://kosmetika154.ru/bitrix/rk.php?goto=https://vietvoters.org/

https://www.minnesotahelp.info/Providers/Central_Minnesota_Senior
_Care_Inc/Respite/26?returnUrl=https://web-pods.com/
https://minobr-ra.ru/bitrix/redirect.php?event1=news_out&event2=%
2Fupload%2Fiblock%2F9eb%2Fpr_mo_1834_08122016.pdf&event3=pr-mo-18
34-08122016.pdf&goto=http%3a%2f%2fantidarvin.ru
https://www.sotmarket.ru/bitrix/click.php?goto=https://vietvoters
.org/
http://exbags.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumiki.org/
https://www.findyello.com/redirector.php?yelref=https%3a%2f%2fmon
equateur.com
https://cedarhurst.org/Redirect.aspx?destination=http%3a%2f%2fmal
dimix.com%2f
https://www.cbn.com/superbook/pages/superbook_external_link.aspx?
p=https://antidarvin.ru/
http://www.hoopibl.com/SignUpPage.aspx?ReturnUrl=https%3a%2f%2fmo
nequateur.com
https://law.spbu.ru/aboutfaculty/teachers/teacherdetails/a7fb1dbb
-e9f3-4fe9-91e9-d77a53b8312c.aspx?returnurl=http://thecgc.net
http://www.gatewayhealth.com/?URL=maldimix.com
helena eagle gorgeous
Reply Angeste
8:19 PM on May 13, 2022 
backed modest shooter
http://jmeter38.stronazen.pl/community/profile/marquitabarrios/ where to order meds
http://jankiravani.com/community/profile/augustushesson/ cheap prices on fenofibrate
http://master.nexhealth-cottage.com/community/profile/desireeouf1
4223/ buy combantrin uk amex
http://ma-nhi101.sch.id/diskusi/profile/alonzomaldonado/ can i order valpakine mastercard
http://musikreporter.ch/forum/profile/kierantuk552103/ cheap temovate for sale uk
http://you-and-me-at-home.com/community/profile/frankiek3439748/ buy starlix sydney
http://nokiasrc.com/forum/profile/joeannholton14/ buy dabroston paypal
http://www.synapticvanguard.com/community/profile/braydenmetters/
buy drugs in germany
http://wildgameunlimited.com/community/profile/suzannapatton26/ buy levetiracetam visa
https://trello.com/uk/add-card?desc=http://tlumiki.org
http://about.dtnpf.com/ag/forms/registration.cfm?dtnpf_reg_form=h
ttp://tlumiki.org
https://www.hcslezan.cz/media_show.asp?type=1&id=113&url_back=htt
ps%3a%2f%2fantidarvin.ru
https://akiba-souken.com/anime/jump/?url=http%3A%2F%2Fweb-pods.co
m
https://www.bauplanungsbuero.net/firmeneintrag-loeschen?nid=48833
&element=https://maldimix.com/
https://meanna.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https://the
cgc.net/
https://ss1.valueserver.jp/monequateur.com/m09-gbb/capt80.cgi
https://www.diarywine.com/iframe/hatena_bookmark_comment?canonica
l_uri=http%3A%2F%2Fthecgc.net
https://www.serreaux-dessus.ch/f/vins-bengnins-vaud-la-cote/liste
-des-prix-des-vins-commande.asp?url=http%3A%2F%2Fmaldimix.com&det
ail=off&codepage=34&langue=f&codeproduit=19%2C+19&remoteip=66.249
.66.201&forceannee=actuel&page=1%2C+1&nom=agenda&affichage=liste&
style=29&nb=3&action=detail-produit%2C+detail-produit
http://m.insilence.co.kr/member/login.html?noMemberOrder&returnUr
l=http%3a%2f%2fantidarvin.ru
https://activlife.shop/bitrix/redirect.php?goto=https://antidarvi
n.ru/
http://www.artistar.it/ext/topframe.php?link=http://tlumiki.org
https://sudar.su/bitrix/redirect.php?goto=https://vietvoters.org/

http://buff.com.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumiki.org/
http://v-olymp.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateur.co
m/
https://unilab.su/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateur.co
m/
picture bench patron harvey
Reply Angeste
4:18 PM on May 13, 2022 
machine freaked pledge using material
http://ezinterviews.ezjobs.io/community/profile/cecilaroland47/ buy generic aygestin
http://zonenorwalk.com/forums/profile/daniellaschlink/ buy sulfasalazine switzerland
http://yourimperfections.com/forum/profile/trentdun0262581/ valacyclovir how to purchase usa
http://www.kolukylaselts.ee/community/profile/gladisdevine094/ buy real omnicef cheap
http://folkloresque.net/community/profile/danedesalis0032/ buy haldol poland
http://www.lifestyleandmindsetassist.com/community/profile/tammyo
hara31245/ price bonamine legally australia
http://ich-misstraue-der-regierung.de/community/profile/christinb
runson/ cheapest linagliptin usa
http://hopeschoolelectronics.com/community/profile/jaymesalley898
9/ best place to buy meds online
http://ebatechcorp.com/forum/profile/quentinrobichau/ beloderm purchase
https://www.aomeitech.com/forum/home/leaving?Target=https%3A//mal
dimix.com
https://dev.nylearns.org/module/standards/portalsendtofriend/send
toafriend/index/?url=https://vietvoters.org/
http://www.strepair.co.jp/shop/display_cart?return_url=https%3A%2
F%2Ftlumiki.org%2F
https://stihi.ru/go/tlumiki.org
http://gro.df168.com.tw/dir/osa/2019/win/12-OSATNN5D-SND.asp?URL=
monequateur.com
http://www.davekilbeyphotography.co.uk/?URL=monequateur.com
http://ikvo.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://web-pods.com/
https://www.uinsure.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumiki.o
rg/
http://www.farmbureaubank.com/System/ExternalRedirect/?url=https:
//vietvoters.org/
https://communities.glu.com/kim-kardashian-hollywood/home/leaving
?target=https%3A%2F%2Fmonequateur.com
http://tulum.ru/catalog/view/theme/quick-view.php?product_id=2702
&product_href=http://monequateur.com
http://sameas.org/html?uri=https%3A%2F%2Fmonequateur.com
http://labservice.ir/default.aspx?key=~CGaqp-s~Q5fyYp-sUPKUV1ctAe
-qe-q&out=forgotpassword&sys=user&cul=fa-ir&returnurl=https%3a%2f
%2fweb-pods.com
http://www.tvschools.org.uk/gallery_picX.php?picTtl=2017%20IT%20S
tudy%20Camp%20-%20Lesson%20planning&fromurl=http%3a%2f%2fantidarv
in.ru&Ttl=Study%20Camps&picLarge=blog1-4.jpg&picid=9
http://alpha.astroempires.com/redirect.aspx?http://maldimix.com
http://www.linkestan.com/frame-navigation.asp?url=https://web-pod
s.com/
http://www.zoosper.com/r.php?url=http%3A%2F%2Fweb-pods.com&x=787a
d1d1c191d6ec3e230202d1febf78
http://www.fondbtvrtkovic.hr/?URL=maldimix.com
https://www.ee-dougu.com/cgi-bin/bankincart/calendar.cgi?m=909&b=
https://vietvoters.org/
http://www.kip-k.ru/best/sql.php?=maldimix.com
http://arisnegro.com.es/asn/blog/php/download.php?name=Mavenproje
ctJPA:PersistvsMerge&url=https://maldimix.com/
https://ipublish.at/?dps=32&domain=web-pods.com
respond proper tissue skating
Reply Angeste
12:33 PM on May 13, 2022 
shots uniforms coming pictures pobrane
http://marinelords.com/community/profile/esperanzamartin/ generic tablets buy
http://thehealthstudents.com/profile/adelaidecardona/ pharmacy discount online
http://kea-games.com/community/profile/rosemarie78m358/ cheapest favipira in uk
http://bittyspaceprogram.com/discussion/profile/aubreychu480857/ buy ketrel visa
http://itmaa.org/community/profile/dustypalma14139/ daclahep pills buy now online
http://nybrowning.org/message-board/profile/avistroy200485/ cheapest desirox
http://good.1daynight.com/community/profile/samarabracewell/ can i buy retacnyl online
https://hlampc.ru/redirect/?url=https://vietvoters.org/
https://www.bioguiden.se/redirect.aspx?url=https://antidarvin.ru/

http://www.thaicatering.com/bitrix/rk.php?goto=http://vietvoters.
org
https://championtool.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://maldimix
.com/
http://www.southerncrossalpinelodge.com.au/?URL=antidarvin.ru
http://refererhider.com/?http://thecgc.net
https://easyfiles.pl/54018/vietvoters.org
https://www.kegelbum.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://antidarv
in.ru/
http://25252525252525252525252525252525252525252525252525252529a.
langton.xx3.kz/go.php?url=https://maldimix.com/
http://www.flashadtools.com/?banner=31&lander=http%3A%2F%2Fantida
rvin.ru
https://www.numbeo.com/common/measurement_settings.jsp?returnUrl=
https%3A%2F%2Fmonequateur.com
https://login.lib-proxy.calvin.edu/login?qurl=http://vietvoters.o
rg
https://marketplace.kenbridgevictoriadispatch.com/AdHunter/Kenbri
dge/Home/EmailFriend?url=https://maldimix.com/
https://kolgotki4you.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://thecgc.n
et/
http://jp.grplan.com/member/login.html?noMemberOrder&returnUrl=ht
tps%3a%2f%2fthecgc.net&trigger=1
http://centrtorg71.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https:/
/thecgc.net/
https://xueqiu.com/security/continuepage?url=http%3a%2f%2fantidar
vin.ru
https://ipaddress.com/website/tlumiki.org
https://mir12.ru/bitrix/click.php?goto=https://antidarvin.ru/
tristan antidote personnel plus
Reply Angeste
8:14 AM on May 13, 2022 
gladys survivors
http://www.alaskabiathlonassociation.org/community/profile/lincol
nstringfi/ purchase levetiracetam austin
http://gavraracing.altervista.org/community/profile/christyvanhoo
se/ buy vantin qatar
http://you-and-me-at-home.com/community/profile/vernitaprim2443/ how can i buy now flagyl
http://benzocure.org/community/profile/akilahkeenum41/ low price lucetam
http://www.lankadesha.com/community/profile/kellidallas6427/ meds how to purchase usa
http://expats-paris.com/community/profile/montyhindman64/ purchase now meds shop europe
http://stopascammer.com/community/profile/anniez618096643/ buy cheap nebilox
http://forum.infinite-move.info/index.php/profile/elissahiller790
/ where to buy now tablets california
http://leae.co.uk/community/profile/georgerauch3370/ buy accutane chile
https://school10kd.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://thecgc.net
https://m.starinstar.net/member/login.html?noMemberOrder&returnUr
l=http%3a%2f%2ftlumiki.org
http://coolbuddy.com/newlinks/header.asp?add=http://thecgc.net
https://informunity.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequate
ur.com/
https://m.leejiral.com/member/login.html?noMemberOrder&returnUrl=
http%3a%2f%2fvietvoters.org
http://chat.workle.ru/away/?to=http%3A%2F%2Fmonequateur.com
https://www.yoga.ru/bitrix/click.php?goto=https://antidarvin.ru/
https://rmk-map-12.jobs2web.com/map/?esid=0oRvBXJvkwE%2F5R8h2B%2B
Fkg%3D%3D&locale=en_GB&uselcl=false&watercolor=%23a4d3e8&jobdomai
n=thecgc.net&maplbljob=Job&maplbljobs=jobs&mapbtnsearchjobs=Searc
h+jobs¢erpoint=25,5&mapzoom=2&keyword=®ionCode=US&parentUR
L=http://remmont.com/scrj-mugshots/
http://gentech.az/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&got
o=http://monequateur.com
https://grower.cz/forum/link.php?url=http%3A%2F%2Fmaldimix.com
https://arcanite.ua/bitrix/redirect.php?goto=https://antidarvin.r
u/
http://71240140.imcbasket.com/Card/index.php?direct=1&checker=&Ow
erview=0&PID=71240140466&ref=http://monequateur.com
https://o-ta-su-ke.net/link/https://tlumiki.org/
https://bid.jrdixonauctions.com/auctions/bidding-history/id/4389/
lot/479858?url=http%3a%2f%2fantidarvin.ru
http://foren.activevb.de/cgi-bin/foren/derefer.pl?http://tlumiki.
org
http://mobielewebsite.inmotiv.nl/16915/?referer=http%3A%2F%2Fthec
gc.net
https://bullang.com/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=ht
tps%3a%2f%2fvietvoters.org
https://www.pramo.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://antidarvin.
ru/
https://cam-cad.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https://we
b-pods.com/
https://amper.online/bitrix/click.php?goto=https://monequateur.co
m/
https://biznes-karta.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequat
eur.com/
https://www.edamam.com/widget/nutrition.jsp?widgetKey=4a7071d1-17
8b-4780-b73e-73fb5b417a60&url=http%3A%2F%2Ftlumiki.org&rtitle=Per
simmons+Tofu+Parfait&y=4
https://itsjerryandharry.com/proxy.php?link=https://web-pods.com/

cult bunny solemn beeping
Reply Angeste
3:46 AM on May 13, 2022 
makeup market
http://theibohub.onecallcrew.com/community/profile/gladysf1926596
4/ buy diphenhydramine romania
http://tapmeetsingh.com/community/profile/christoperisabe/ can i buy tablets online
http://naturallybrownwoman.com/nbw-community-forum/profile/rogerc
oyne54312/ buy levosalbutamol denmark
http://itmaa.org/community/profile/jeanniecombes2/ celebrex buy uk
http://sondertraveller.com/community/profile/kiaarteaga38901/ generic olisat buy
http://health-share.online/community/profile/bretclaude13241/ generic levotiroxina discount
http://ontarioblacksmiths.ca/community/profile/rodgerd05913124/ buy allopurinol tokyo
http://good.1daynight.com/community/profile/carissahartford/ online pharmacy discount card
https://groups.gsb.columbia.edu/click?uid=37999c62-ca58-11e3-aea6
-00259064d38a&r=https://thecgc.net/
https://www.archmil.org/ArchdioceseEvents/Geez-Rite-Mass-Celebrat
ion.htm?ReturnURL=https://monequateur.com/
http://www.stepnoe.ru/bitrix/rk.php?goto=https://maldimix.com/
https://www.ruspagesusa.com/away.php?url=http://monequateur.com
https://legal.un.org/docs/doc_top.asp?path=../ilc/documentation/e
nglish/a_cn4_13.pd&Lang=Ef&referer=http://antidarvin.ru
https://drmojo.co.kr/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=h
ttp%3a%2f%2fmonequateur.com
https://capyba.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https://ant
idarvin.ru/
https://r.shared.to/https://web-pods.com/
https://www.atrix-media.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://maldi
mix.com/
http://drugshelp.ie/?URL=web-pods.com
https://colomna.ru/bitrix/rk.php?goto=https://web-pods.com/
http://ksem.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumiki.org/
https://sbobetstar88.net/go.php?url=http://maldimix.com
https://www.neotomadb.org?URL=web-pods.com
http://lyssymussu.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&
goto=http://antidarvin.ru
https://app.mavenlink.com/redirect/show?url=https%3A%2F%2Fmonequa
teur.com%2F
https://xn--80aaac8ak0bl.xn--p1ai/bitrix/redirect.php?goto=https:
//monequateur.com/
http://planetarca.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://tlumiki.org
http://www.schulz-giesdorf.de/url?q=http://thecgc.net
https://www.moscowclimate.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://mal
dimix.com/
https://yq.aliyun.com/go/articleRenderRedirect?url=http%3A%2F%2Fm
onequateur.com
united flu rented because