Sports, Health & Style

Inspiring Women to be their Favorite Self

Healthy Chocolate Cake

Posted by Fébe Verbesselt on June 19, 2016 at 3:25 PM


Vandaag was mijn birthday!! :) Ik heb er super van genoten, veel berichtjes, lieve woorden, en een heuse Bday lunch georganiseerd door mijn hubby. Na mijn zonde van vanmiddag (steak met frietjes), vond ik een 'gewone' cake een beetje te veel van het goede, dus besloot ik een gezondere versie te maken, met minder calorieën, meer eiwitten en minder koolhydraten. Ideaal dus om toch nog een beetje het Bday gevoel te bewaren, zonder al te veel te overdrijven. 


Ik kwam deze bakmix per ongeluk tegen toen ik het verkeerde bestelde bij mijn leverancier van suikervrije producten. Ik wou eigenlijk een kant- & klare cake, lui als ik ben dacht ik dat mijn klanten dit ook wel makkelijker zouden vinden :P Ik kreeg dus deze binnen, en aangezien ik eigenlijk heel graag bak, maar er niet altijd de tijd voor vind, vond ik het nu het goede moment om hem eens uit te testen.


Eerst en vooral werd ik helemaal happy van de calorieën en de ingrediënten. Kijk zelf maar: 


Verder vond ik het super dat er heel weinig werk aan was: 300ml water, 3 eieren en 100ml olie toevoegen. Tip: gebruik geen olijfolie, dan gaat hij bitter smaken. Ik gebruikte koolzaadolie (wat eigenlijk niet echt geschikt is voor bakken, maar ik had niks anders in huis). 30 minuutjes in de oven, en klaar!!!!


Extra tip: doordat je water gebruikt in plaats van melk, gaat het wel sneller spatten bij het mixen. Beter eerst mengen met een spatel dus.

En een cake bakken is niet hetzelfde als er niet van het deeg geproefd wordt! En dat smaakte bijzonder lekker ;)


Na 10 minuutjes sneed ik met een mes een streep in het midden. Op het einde heb ik nog met een mes in die streep gecheckt of de cake droog genoeg was (er mag geen deeg meer aan kleven).


Smaak: de cake is heel lekker, al smaak je als echte kenner wel dat het geen echte suiker is maar een vervanger. De smaak is echter veel beter dan met Stevia, en je hebt ook de plakkerige nasmaak niet die je bij Stevia hebt. Door wat aardbeitjes bij te voegen, smaakt hij door de natuurlijke suikers in de aardbeien naar een gewone chocoladecake.


Deze bakmix kan is verkrijgbaar bij Sports, Health & Style, net als een volledig ander assortiment suikervrije, glutenvrije en lactosevrije producten. Deze producten zijn geschikt voor kinderen, mensen met diabetes of intoleranties/allergieën. Stuur gerust een berichtje voor meer info!

Categories: Recepten

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments