Sports, Health & Style

Inspiring Women to be their Favorite Self

Kunnen maaltijdvervangende shakes helpen bij gewichtsverlies/krachttraining?

Posted by Fébe Verbesselt on May 1, 2016 at 3:20 AM

 

Eerst en vooral wil ik duidelijk stellen dat het niet mijn bedoeling is om mensen/producten af te breken, met deze blog wil ik een kritische, duidelijke blik werpen op producten en (volgens mij) succesvolle methodes om gewicht te verliezen, spiermassa aan te maken / behouden, en een aantal mythes de wereld uit te helpen.

 

Mijn eigen ervaring

 

Zelf startte ik begin 2009 met Herbalife. Ik wist toen nog niets van voeding af, en werd groot succes beloofd door een collega-groepsinstructor. Ik was altijd moe na mijn laatste bevalling, en er waren nog een aantal kilootjes blijven plakken, die ik met mijn bezoekjes aan de diëtiste maar niet weg kreeg. Ik moet toegeven dat ik (placebo effect of niet), mij na de eerste week veel fitter voelde. Ik had meer energie en leek mijn drive te herwinnen. In combinatie met een gezonder voedingspatroon (minder snoep, chips, meer groenten en redelijke porties, veel fruit), slaagde ik erin om een aantal kilo’s extra kwijt te raken.

 

Ik gebruikte de shakes dagelijks tot in 2014, tot ik zelf meer inzicht kreeg in voeding en macronutriënten, via verschillende opleidingen (onder andere de Kyalin opleiding, de opleiding voedingsconsulent en mijn opleiding personal training). Daarna nam ik de shakes nog sporadisch, gewoon omdat ik ze lekker vond, en omdat het een manier is om bij je ontbijt minder calorieën binnen te krijgen.

 

Tijdens die periode van 5 jaar, waarbij ik dagelijks mijn shakes nam, heb ik grote schommelingen gemaakt in mijn gewicht. Ik ging tijdens die 5 jaar heen en weer tussen 65 en 72kg. Ik kon dus, ondanks het gebruik van Herbalife, mijn gewicht enkel stabiel houden als ik er verder ook een gezonde levensstijl op na hield. En dat, is volgens mij het succes van maaltijdvervangende shakes, niet de waarde van de producten, waar ik straks verder op in ga, maar het feit dat je dit combineert met een uitgebalanceerde voeding.

 

Mijn ervaring als coach

 

In die periode van 5 jaar begeleidde ik ook zelf mensen met Herbalife, dit zonder achtergrond van voeding of trainer (ook hier ga ik straks verder op in). De resultaten waren heel verschillend, in feite kwam het concreet hierop neer: de mensen die zich aan het gezonde voedingspatroon konden houden in combinatie met de shakes, hadden succes. De mensen die gewoon de shakes namen, maar moeite hadden met de rest van het programma, hadden weinig resultaat.

 

Toen ik in 2013 startte met begeleiding via Kyalin, waren de resultaten verbluffend. Met een proteïnedieet val je veel meer af, op een kortere periode. In eerste instantie hoef je je eetpatroon niet radicaal aan te passen, je kan nog steeds koekjes, chips, pasta en brood eten (van Kyalin), terwijl je heel veel kilo’s afvalt. Tijdens het programma leer je stap per stap gezonde voeding integreren, terwijl de proteïneporties één per één verdwijnen. Dit maakt het makkelijker om je levenswijze te veranderen, en het grote aantal kilo’s dat je ondertussen kwijt raakt, zorgt voor een enorme motivatie om door te gaan. De bedoeling van een proteïnedieet is om uiteindelijk puur op gezonde voeding verder te gaan eens je op gewicht bent. Bij maaltijdvervangende shakes worden de producten als blijvend gepromoot.

 

Na twee jaar werken met Kyalin, en het verschil in resultaat te hebben gezien, besloot ik om bij afslanken enkel nog Kyalin te gebruiken, en Herbalife enkel als sportvoeding te gaan aanbieden. Het verschil in resultaat werkte zowel bij mij als bij de klanten veel motiverender. Concreet had ik met Herbalife ruw geschat deftige resultaten bij ongeveer 60% van de klanten (gezien op lange termijn), bij Kyalin ongeveer 90%. Eens er gestopt wordt met de producten, zie ik met Kyalin bij een groot aantal klanten een blijvend resultaat, bij Herbalife had ik de indruk dat veel meer mensen terug grepen naar hun oude gewoontes, en veel vaker terug bij kwamen.

 

Met het aanbieden van Herbalife als sportvoeding, ben ik sinds ongeveer een jaar gestopt, toen ik mijn producten van de Herbalife 24 sportlijn ging vergelijken met andere sportproducten. Ik zou de producten kunnen blijven aanbieden en hier winst op maken, maar mijn probleem is dat ik geen producten kan verkopen waar ik niet 100% achter sta. Vroeger geloofde ik klakkeloos in de producten en wat mijn Herbalife Supervisors mij vertelden, en kon ik dit ook overtuigend aanbieden aan mijn klanten, maar sinds mijn kennis van voeding verder uitgebreid is, en ik zelf kritisch etiketten lees, is dit veranderd.

 

Hieronder zal ik duidelijk stellen wat je wel en niet kan verwachten van maaltijdvervangende shakes, wat positief en wat negatief is, en waarvoor je ze wel kan gebruiken.

 

Maaltijdvervangende shakes en afvallen:

 

Om af te vallen, is de grootste sleutel: meer verbruiken dan je in neemt. Dit gaat dan om via de voeding minder kcal binnen te hebben dan dat je verbrandt met sport, dagelijkse bezigheden, en je metabolisme.

 

Bij Herbalife worden 1 of 2 maaltijden vervangen door een shake van ongeveer 220kcal, wat natuurlijk minder is dan wat je met een ‘gewone Belgische maaltijd’ zou binnen hebben.

 

Om een voorbeeld te geven: 3 sneetjes bruin brood (100g) met choco brengt je op ongeveer

340kcal.

Als je een shake neemt, spaar je dus op één maaltijd 120kcal uit, maar die kan je ook uitsparen door je ontbijt anders in te plannen. Alternatieven vind je hieronder, ter vergelijking plaatste ik ook nog eens onze boterhammetjes met choco:

 

*Boterhammen met choco: 340kcal, Proteine 10g, Koolhydraten 56g, vet 7g

*Formula 1: 220kcal, Proteine 17g, Koolhydraten 20g, vet 6g

*40g Havermout met 150g plattekaas: 225kcal, Proteïne 15g, Koolhydraten 31g, Vet 4g

*3 eiwitten, 1 volledig ei en 40g brood: 217kcal, Proteine 23g, Koolhydraten 19g, Vet 5g

 

Dan kunnen we het ook nog hebben over de macro-nutriënten. Hier zal ik in een volgende blog dieper op in gaan, maar om af te vallen wil je kort gesteld een goede balans tussen proteines, koolhydraten en vetten (tenzij je voor een korte periode naar een proteïnedieet gaat, waarbij je lichaam in ketose gaat en je dus voor korte tijd geen tot weinig koolhydraten eet).

 

Bij koolhydraten kies je liefst voor trage suikers, waarbij de energie traag vrij komt, en je dus gedurende een lange periode een voldaan gevoel hebt, zonder energie-dipjes en honger. Voorbeelden hiervan zijn havermout, volkoren graanproducten, groenten en peulvruchten.

 

Ook proteïnes zorgen voor een verzadigd gevoel. Als je kijkt naar het etiket van de Herbalife formula 1 shake hieronder, dan zie je dat op 100g product, er bijna 30g koolhydraten zitten, waarvan bijna 29g suikers. Dit is niet het soort koolhydraten dat je wil binnen hebben als je doel gewichtsverlies is, en een gelijkmatige bloedsuikerspiegel wilt behouden.Kies eerder voor de havermout, of, indien je bij je macro’s meer proteïnes binnen wilt hebben, voor een omeletje, al dan niet met een sneetje brood.


 

Ook je lunch kan je op een gezonde manier beperken in calorieën. Eén voorbeeldje:

Grote kom sla, halve komkommer, 1 tomaat, 150g gegrilde kipfilet, 20g geitenkaas en 10g broodcroutons: 256kcal, 38g proteïne, 7g koolhydraten, 8g vet. Véééél betere macro’s dan de shake!

 


Maaltijdvervangende shakes en sport:


Als sporter zijn er twee categorieën: de duursporters zoals lange afstandslopers, fietsers, zwemmers, enzovoorts, en de krachtsporters die aan spieropbouw doen.


Voor die laatste is proteïne als macro-nutriënt heel belangrijk. Sommige mensen vinden het moeilijk om via gezonde voeding genoeg proteïnes binnen te krijgen, of ze op het juiste moment voor of na de training binnen te krijgen (je kan moeilijk een steak bakken in de kleedkamer van de fitness). Deze mensen kiezen best voor een proteïne shake. Herbalife lanceerde een 24 sportlijn, waarbij ze twee soorten sportvoeding aanbieden: endurance (duursport) en strength (krachttraining).


 

Dit zijn de bestanddelen van de ‘strength’ versie, vergeleken met de bestanddelen van mijn eigen Musculi shake, per 100g (afgerond):


Strength: 376kcal, 50g proteïne, 36g koolhydraten waarvan 34g suiker, 3g vet

Musculi: 372kcal, 92g proteïne, 3g koolhydraten waarvan 1,5g suiker, 1,85g vet


Rebuild Strength Etiket:


 

Musculi Low Lactose Whey Shake:

Wat je NIET wil binnen hebben als krachtsporter, zijn suikers, en dan vooral geen snelle suikers. Je wil vooral proteïne, om je spiermassa te herstellen en op te bouwen, om op die manier in vetmassa te dalen. Suikers die niet opgebruikt worden, worden bij weinig spiermassa opgeslagen als vet, en dat wil een krachtsporter kost wat kost vermijden, tenzij hij in zijn bulkfase zit (en dan nog zijn de meningen hierover verdeeld).

 

Suikers kan je trouwens heel makkelijk via gewone voeding binnen krijgen, het zit overal in, dus waarom zou je dat via een shake nog eens binnen willen krijgen?

 

Duursport: Duursporters hebben wel meer suikers nodig, als energieleverancier om betere (lees: langdurige) prestaties neer te zetten. Hier kan de Herbalife sportlijn wel iets betekenen, omdat je via een shake heel makkelijk snelle suikers kan innemen. Toch verkies ik ook hier liever gewone voeding. Witte pasta, rijst, fruit, zijn ideale bronnen voor sporters om hun snelle koolhydraten uit te halen. Tijdens het sporten kan een sportdrank ook voor een makkelijke ‘quick fix’ zorgen.


 

Wie is jouw coach?

 

Bij de meeste bedrijven die maaltijdshakes promoten kan iedereen coach worden. Ook de huisvrouw met ambitie, ook de politie-agent die nog nooit van macro-nutriënten gehoord heeft, ook de ambtenaar die nog nooit een voet in de fitness gezet heeft. Zij worden opgeleid door hun coaches, die meestal OOK geen achtergrond hebben in voeding of fitness, die op hun beurt opgeleid worden door iemand nog hoger in rang, die waarschijnlijk ook nog nooit van de energiesystemen bij sporters gehoord heeft.

 

Ik kan het weten, want ik was zelf zo een coach. Ondertussen heb ik mij wel omgeschoold, en ik had vooraf wel enige basiskennis van voeding door eigen interesse, maar dat hoeft niet zo te zijn. De meeste coaches zijn mensen die zelf de producten namen, en aangespoord werden om coach te worden.

 

Dat is de business, en waarom iedereen het lijkt te doen.

 

Mensen gooien hun levensstijl om, nemen minder calorieën in dan ze verbruiken, en verliezen kilo’s. Die succesverhalen worden dan gebruikt door die zelfde mensen om anderen te ‘begeleiden’.

 

Elke persoon is anders, en elke persoon reageert anders op bepaalde voedingsprogramma’s, en wat voor jou werkt werkt niet per sé voor jouw buurvrouw.

 

Verder heb je ook nog de ‘coaches’ die erin stappen voor de ‘business’. Geen achtergrond in voeding, geen achtergrond in fitness, nooit de producten gebruikt, maar iemand heeft hen een schitterend aanbod gedaan waarbij ze op korte tijd rijk kunnen worden, en dus gaan ze mensen begeleiden. Opeens zijn ze ‘coach’ en ‘personal trainer’. Voeding en fitness zijn zo’n complexe items, en sinds ik hier meer over weet, vind ik het bijzonder gevaarlijk om daar zonder voorkennis aan te beginnen.

 

Er zijn zeker bekwame coaches in die sector, mét personal trainer opleiding, mét diploma aflankconsulent, maar check voor alle zekerheid even de voorkennis van je coach.

Conclusie:

 

De producten zijn eerlijk, en dat wil zeggen dat alles wat er in zit op het etiket staat, en omgekeerd. Dan moet je enkel nog het etiket kunnen lezen natuurlijk. Verder heb ik nooit problemen ondervonden met de versheid of kwaliteit van de producten op zich. Alles is correct en goed georganiseerd.

 

Heb je moeite om een gezond ontbijt te nemen? Dan is een maaltijdshake een manier om je calorie-inname te beperken. Ook kan een maaltijdvervanger een oplossing zijn als je geen tijd hebt om een gezonde lunch te maken. Dan is zo'n shake nog altijd een betere oplossing dan junkfood of maaltijden skippen. Je krijgt dan wel veel snelle suikers binnen.

 

Maaltijdvervangers zijn ook een manier om een ongezond voedingspatroon te helpen omzetten naar een gezondere levenswijze, een drive zeg maar, een mindset, eerder dan dat dit te danken is aan de kwaliteit van de producten, of de samenstelling ervan.

 

De enige categorie waar ik enigszins kan inkomen in het gebruik van maaltijdvervangers als voedingssupplement, is bij duursporters. Voor alle andere categorieën zitten er naar mijns insziens te veel suikers in de producten, en vormen deze geen toegevoegde waarde aan een gezonde levensstijl.

 

Kies je voor maaltijdshakes via een distributeur, check dan je coach, zodat je zeker bent dat hij of zij de nodige achtergrond heeft om jou op een goede manier te begeleiden, én dit ook doet omdat het zijn of haar passie is om mensen te helpen.

 

 

 

Categories: Voedingstips, Fitness & Krachttraining

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

12 Comments

Reply Gabrielglare
7:17 AM on April 30, 2021 
Great site. Chic design. I found a lot of interesting things here. Visit this beautiful site - and rate it
http://shaves.xyz
http://xvibrator.xyz
http://transvestite.xyz
http://voyeured.xyz
http://tucks.xyz
http://maturen.xyz
http://suvintage.xyz
http://wifexx.xyz
http://orgazm.xyz
http://virginities.xyz
AVN NEWS VIDEO FOR ADULTS


https://torgovaya.xyz/dhgate.com The best store
Internet video player 22c8dcd
^^XxX=+
Reply gamepinupcasino
2:04 AM on April 27, 2021 
??????? ???????? ??? ?? ?????? ????? ??????????? ???????? ? ????????? ??????????? ??????? ?? ????????!
Reply gamepinupcasino
8:47 PM on April 7, 2021 
??? ?? ?????? ??? ?? Pin Up Casino ??? ??????? ???????? ?? ??????? ??????? ?????? ???????? ????????, ??? ???? ????????? ???? ??????????? ? ????? ??????????? ????????!
Reply Robert
2:05 PM on February 28, 2021 
Hookup Ladies Employs Cost-free Affairs? An Incredible Side
to side Reward!

Free of charge hookup females discover this info here online is the best
solution if you're fed up with likely to bars and organizations
simply to be prevented, and even more serious, laughed at.
I am aware what it's like because I've been there.
I had been one and needy back into the time --
I essential a new spouse -- but I continued seeking because I
had not any other selection. If you're just one guy who wants to hookup with alluring ladies without planning to those places
where girls are by itself, then this post may just alter your daily life.
It would describe why online dating on the web is the best alternative if you're
a masculine that is too shy to strategy a lovely girl within a nightclub or
membership.
Reply pinupkazino
8:07 AM on February 23, 2021 
??????? ???????? ? ????? ? ??????? ????? ???????? ?????? ? Pin Up Casino. ????? ?? ?????? ?? ??????????? ????? ?????? ?? ??????? ??? ???????? ???????? ?????????? ?????? ??????? ?? ????????? ?? ?????????!
Reply pinupcasinoo
2:26 AM on February 11, 2021 
?????? ?????? ??? ?? ??????????? ???? ?????? ?? ?????? ??? ????????? ??? ???????????
Reply Lemiaon
12:36 PM on January 7, 2021 
??????????? ???????? ? ??????????? ??? ???????? ??????? ??????? ?? ?????????
------
??????????? ???????? ?????? hqd ??? ???????? ???? ?? ?????????
Reply Cosmolot
7:59 AM on September 29, 2020 
Ð?Ñ?Ñ?Ñ?е зайÑ?и и покÑ?Ñ?Ñ?иÑ?Ñ? баÑ?абанÑ? в казино коÑ?молоÑ? на Ñ?еалÑ?нÑ?е денÑ?ги, поÑ?омÑ? Ñ?Ñ?о иÑ? игÑ?овÑ?е авÑ?омаÑ?Ñ? Ñ?Ñ?о оÑ?енÑ? кÑ?Ñ?Ñ?ое Ñ?азвлеÑ?ение длÑ? вÑ?еÑ? лÑ?дей миÑ?а.
Reply RobertTak
1:55 AM on July 31, 2020 
online casino BetChan https://betchan.xyz онлайн казино Ð?еÑ?Чан Ð?Ñ?иÑ?иалÑ?нÑ?й Ñ?айÑ?
Reply RobertTak
11:30 PM on July 17, 2020 
online casino GunsBet https://gunsbet.xyz онлайн казино Ð?анÑ?Ð?еÑ? Ð?Ñ?иÑ?иалÑ?нÑ?й Ñ?айÑ?
Reply Fébe Verbesselt
8:16 AM on May 2, 2016 
Dag Berdien, bedankt voor je berichtje:)
Ten eerste wil ik jouw kwaliteiten als coach zeker niet in twijfel trekken, ik denk dat ik in mijn blog heel duidelijk gemaakt heb dat er zeker goede coaches zijn die Herbalife verkopen!

Ik heb nog eens op mijn eigen pot gekeken die ik nog staan heb, en de voedingswaarden die ik gepost heb kloppen. Ik heb het volledige ontbijt genomen, net zoals ik dat bij mijn alternatieve ontbijtjes gedaan heb, en bijna alle coaches raden de shake aan te gebruiken met halfvolle melk, dit staat ook zo op de pot. Als jij je klanten aanraadt met platte kaas, dan zijn jouw macro's inderdaad anders. Dat slechts de helft van de koolhydraten in het product snelle suikers zijn, klopt niet, als je kijkt op 100g product, dan zie je 35g koolhydraten waarvan 33g suikers.

Het is ook de eerste keer dat ik iemand hoor zeggen dat je snelle suikers nodig hebt voor je hersenen, ons lichaam breekt zelf meervoudige suikers af tot glucose, dus dat we dit los zouden moeten innemen, is volgens mij niet correct. Integendeel, snelle suikers worden overal zoveel mogelijk vermeden. Als je mij dit ergens kan aantonen, dan sta ik daar wel zeker voor open!

Dan nog over het proteïnedieet: er zijn veel huisartsen die een proteïnedieet voorschrijven aan hun patiënten. Zij begeleiden die dan zelf, of ze komen bij mij terecht. Mocht een proteinedieet zo gevaarlijk zijn, dan zouden huisartsen dit niet voorschrijven.
Ik begeleid zelfs een patiënt met diabetes type twee, en zij zit ook in ketose. Zij heeft hiervoor schriftelijk de toestemming van haar huisarts.

Verder moet je appelen niet met peren gaan vergelijken. Een diabetespatient die in ketose zit (en die wel koolhydraten neemt) heeft inderdaad een groot probleem, maar dat komt door zijn ziekte. Een gezond persoon mag gerust in ketose gaan, de reden waarom die in ketose zit is niet door een ziekte, maar omdat ze geen koolhydraten eten. Het is natuurlijk niet de bedoeling om dit jaren aan een stuk te gaan doen. Volgens mij is het trouwens gevaarlijker voor een diabetes patiënt (type 2 welteverstaan) om Herbalife te volgen en daardoor een schommelende bloedsuikerspiegel te krijgen door alle suikers, dan om een periode in ketose te gaan.

Proteines zijn inderdaad moeilijker af te breken voor de nieren, maar een gezond persoon die voldoende drinkt, zal hier geen problemen van ondervinden. Mocht dit toch zo schadelijk zijn en zo een groot risico, dan zouden huisartsen dit niet aanraden. Ik neem ook altijd een medische intake af van mijn klanten, en bij enige ziektes of afwijkingen, vraag ik hen de toestemming van hun arts. Ik heb zelfs mensen die vroeger bepaalde nierproblemen hadden, die de ziekte van Crohn hebben, die de toestemming kregen van hun arts om door mij met het proteinedieet begeleid te worden.

Wat je zegt over wekelijks coachen, ben ik ook mee akkoord. Bij mij is dat hetzelfde scenario.

Ik kan mij ook volledig vinden in jouw laatste paragraaf, ik ben er ook van overtuigd dat heel veel mensen afslanken met Herbalife, alleen is dat in mijn ogen eerder door de switch in levensstijl en het feit dat ze gecoacht worden, dan door de producten zelf. Iedereen moet natuurlijk doen waar hij of zij zich goed bij voelt, en zoals ik zei, mijn blog was gewoon een eerlijke, open visie over mijn ervaringen en belevingen, en zeker geen aanval op personen en/of producten
[Berdien]
Reply Berdien
6:44 AM on May 1, 2016 
Hallo Febe, mooie blog! Jammer dat het etiket dat je publiceert wel niet het juiste is. Ik heb even een fotootje genomen van het etiket op mijn doos (zie je facebook), hier zie je dat de helft van de koolhydraten trage suikers zijn en de andere minder dan de helft snelle. In het klaargemaakte product lijkt het misschien of het allemaal snelle suikers zijn maar dit komt omdat als je het klaarmaakt is in halfvolle melk op het etiket en je 10g snelle suikers hebt per 200ml halfvolle melk. Dus in een shake met 250ml halfvolle melk is er 12,5g suiker aanwezig afkomstig van de melk en dus maar een 2,3g snelle suiker van de shake zelf en dan nog eens 3,2g trage suikers van de shake zelf, lijkt mij nu echt absoluut niet veel hoor. Etiketten lezen moet je dus wel op de juiste manier doen. Bovendien is het wetenschappelijk aangetoond dat proteïnen enkel volledig kunnen opgenomen worden wanneer deze in een 1 op 1 verhouding proteÏne/koolhydraat aanwezig zijn, wanneer dit niet zo is, neemt het lichaam ze dus niet op en worden ze gewoon uitgescheiden door de nieren(overbelastend!!) en via de stoelgang). In de shake is er steeds een verhouding 30% proteïne en 40% koolhydraat aanwezig. Ikzelf ben ook coach, en apotheker, heb dus een heel goede achtergrond aangezien ik ook daar bovenop ook een opleiding gezondheidscoach en dieetvoeding heb gevolgd, en ik raad mijn klanten altijd aan de shake klaar te maken in platte kaas of griekse yoghurt met 0%vet(eventueel in magere yoghurt) omdat je hierdoor veel minder suikers binnen hebt. Bovendien moet je zeker per maaltijd een aantal snelle suikers binnen hebben aangezien glucose nu éénmaal de enige brandstof voor de hersenen is. Moest je geen glucose binnen hebben zal je snel concentratie problemen krijgen en je niet goed voelen. En inderdaad met een proteïnedieet (kyalin) zal je sneller gaan afvallen, maar proteïnendieeten zijn wel heer erg ongezond en heel erg belastend voor de nieren. Hetgeen je vernoemd van dat je lichaam in ketose moet gaan is pas super ongezond. Bij diabetici is het een urgentie wanneer er ketonen in de urine gevonden worden, die verwijzen wij onmiddellijk door naar spoed. Je kan je wel voorstellen dat het voor een niet diabeet ook niet gezond zou zijn...

Natuurlijk heb je er perfect gelijk in dat er heel veel coaches zijn die totaal geen achtergrond hebben en dat je je daaraan stoort (daar kan ik mijzelf ook aan storen). In onze groep geef ik heel erg vaak voedingstrainingen, dus de mensen in ons team worden echt wel heel goed opgeleid op dat vlak.
Ikzelf wil echt de mensen gaan helpen en doe het zeker niet om er rijk van te worden. Trouwens mensen hebben dat toch direct door hoor, ze zien de dollartekens zo in je ogen. Ik heb heel erg tevreden klanten en dat geeft ook echt heel erg veel voldoening. Ik ga zelf ook zeker nooit gaan pushen en mensen gaan opbellen achteraf. Ik vind het jammer dat jij misschien zo'n ervaring hebt meegemaakt, maar dat komt waarschijnlijk omdat je niet in de juiste groep terecht gekomen bent.

Ikzelf ben 2jaar coach en 95% van mijn cliënteel heeft heel goede resultaten. Ikzelf werk natuurlijk wel met een totaalconcept waarbij ik hen ook maaltijdplannen, voedingslijsten en sportoefeningen voor thuis meegeef. Ik geef wekelijkse begeleiding en zie zelf een enorm verschil in de mensen die wekelijks komen en mensen die er veel meer tijd tussen laten. Dit bewijst dat de juist begeleiding de sleutel in tot succes. Ik zie Herbalife enkel als een hulpmiddel en wil mij cliënteel vooral goede voedingsgewoontes gaan aanleren. De shakes zorgen gewoon voor een snellere resultaat waardoor de motivatie veel hoger blijft. Met gezonde voeding kan je ook veel bereiken alleen blijft het resultaat langer weg waardoor de mensen al snel gaan opgeven.

In mijn ogen moet gewoon iedereen doen waar hij zichzelf het beste bij voelt. Zolang de mensen resultaat hebben is het goed, want overgewicht is nu eenmaal een welvaartsziekte en de toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Hoe meer mensen dat we samen kunnen helpen naar een gezond gewicht, hoe beter. Ik vind het heel positief dat veel mensen zich inspannen om mensen hierbij te helpen, of het nu een diëtiste, personal coach of herbalifecoach is.
Bij de ene persoon lukt het met gewoon hun voeding aan te passen, en dat is gewoonweg super. Ik heb echter heel vaak cliënteel die al heel erg veel geprobeerd hebben zonder veel resultaat en dan geeft de begeleiding in combinatie echt een goede boost om toch door te gaan.