Sports, Health & Style

Inspiring Women to be their Favorite Self

Kunnen maaltijdvervangende shakes helpen bij gewichtsverlies/krachttraining?

Posted by Fébe Verbesselt on May 1, 2016 at 3:20 AM

 

Eerst en vooral wil ik duidelijk stellen dat het niet mijn bedoeling is om mensen/producten af te breken, met deze blog wil ik een kritische, duidelijke blik werpen op producten en (volgens mij) succesvolle methodes om gewicht te verliezen, spiermassa aan te maken / behouden, en een aantal mythes de wereld uit te helpen.

 

Mijn eigen ervaring

 

Zelf startte ik begin 2009 met Herbalife. Ik wist toen nog niets van voeding af, en werd groot succes beloofd door een collega-groepsinstructor. Ik was altijd moe na mijn laatste bevalling, en er waren nog een aantal kilootjes blijven plakken, die ik met mijn bezoekjes aan de diëtiste maar niet weg kreeg. Ik moet toegeven dat ik (placebo effect of niet), mij na de eerste week veel fitter voelde. Ik had meer energie en leek mijn drive te herwinnen. In combinatie met een gezonder voedingspatroon (minder snoep, chips, meer groenten en redelijke porties, veel fruit), slaagde ik erin om een aantal kilo’s extra kwijt te raken.

 

Ik gebruikte de shakes dagelijks tot in 2014, tot ik zelf meer inzicht kreeg in voeding en macronutriënten, via verschillende opleidingen (onder andere de Kyalin opleiding, de opleiding voedingsconsulent en mijn opleiding personal training). Daarna nam ik de shakes nog sporadisch, gewoon omdat ik ze lekker vond, en omdat het een manier is om bij je ontbijt minder calorieën binnen te krijgen.

 

Tijdens die periode van 5 jaar, waarbij ik dagelijks mijn shakes nam, heb ik grote schommelingen gemaakt in mijn gewicht. Ik ging tijdens die 5 jaar heen en weer tussen 65 en 72kg. Ik kon dus, ondanks het gebruik van Herbalife, mijn gewicht enkel stabiel houden als ik er verder ook een gezonde levensstijl op na hield. En dat, is volgens mij het succes van maaltijdvervangende shakes, niet de waarde van de producten, waar ik straks verder op in ga, maar het feit dat je dit combineert met een uitgebalanceerde voeding.

 

Mijn ervaring als coach

 

In die periode van 5 jaar begeleidde ik ook zelf mensen met Herbalife, dit zonder achtergrond van voeding of trainer (ook hier ga ik straks verder op in). De resultaten waren heel verschillend, in feite kwam het concreet hierop neer: de mensen die zich aan het gezonde voedingspatroon konden houden in combinatie met de shakes, hadden succes. De mensen die gewoon de shakes namen, maar moeite hadden met de rest van het programma, hadden weinig resultaat.

 

Toen ik in 2013 startte met begeleiding via Kyalin, waren de resultaten verbluffend. Met een proteïnedieet val je veel meer af, op een kortere periode. In eerste instantie hoef je je eetpatroon niet radicaal aan te passen, je kan nog steeds koekjes, chips, pasta en brood eten (van Kyalin), terwijl je heel veel kilo’s afvalt. Tijdens het programma leer je stap per stap gezonde voeding integreren, terwijl de proteïneporties één per één verdwijnen. Dit maakt het makkelijker om je levenswijze te veranderen, en het grote aantal kilo’s dat je ondertussen kwijt raakt, zorgt voor een enorme motivatie om door te gaan. De bedoeling van een proteïnedieet is om uiteindelijk puur op gezonde voeding verder te gaan eens je op gewicht bent. Bij maaltijdvervangende shakes worden de producten als blijvend gepromoot.

 

Na twee jaar werken met Kyalin, en het verschil in resultaat te hebben gezien, besloot ik om bij afslanken enkel nog Kyalin te gebruiken, en Herbalife enkel als sportvoeding te gaan aanbieden. Het verschil in resultaat werkte zowel bij mij als bij de klanten veel motiverender. Concreet had ik met Herbalife ruw geschat deftige resultaten bij ongeveer 60% van de klanten (gezien op lange termijn), bij Kyalin ongeveer 90%. Eens er gestopt wordt met de producten, zie ik met Kyalin bij een groot aantal klanten een blijvend resultaat, bij Herbalife had ik de indruk dat veel meer mensen terug grepen naar hun oude gewoontes, en veel vaker terug bij kwamen.

 

Met het aanbieden van Herbalife als sportvoeding, ben ik sinds ongeveer een jaar gestopt, toen ik mijn producten van de Herbalife 24 sportlijn ging vergelijken met andere sportproducten. Ik zou de producten kunnen blijven aanbieden en hier winst op maken, maar mijn probleem is dat ik geen producten kan verkopen waar ik niet 100% achter sta. Vroeger geloofde ik klakkeloos in de producten en wat mijn Herbalife Supervisors mij vertelden, en kon ik dit ook overtuigend aanbieden aan mijn klanten, maar sinds mijn kennis van voeding verder uitgebreid is, en ik zelf kritisch etiketten lees, is dit veranderd.

 

Hieronder zal ik duidelijk stellen wat je wel en niet kan verwachten van maaltijdvervangende shakes, wat positief en wat negatief is, en waarvoor je ze wel kan gebruiken.

 

Maaltijdvervangende shakes en afvallen:

 

Om af te vallen, is de grootste sleutel: meer verbruiken dan je in neemt. Dit gaat dan om via de voeding minder kcal binnen te hebben dan dat je verbrandt met sport, dagelijkse bezigheden, en je metabolisme.

 

Bij Herbalife worden 1 of 2 maaltijden vervangen door een shake van ongeveer 220kcal, wat natuurlijk minder is dan wat je met een ‘gewone Belgische maaltijd’ zou binnen hebben.

 

Om een voorbeeld te geven: 3 sneetjes bruin brood (100g) met choco brengt je op ongeveer

340kcal.

Als je een shake neemt, spaar je dus op één maaltijd 120kcal uit, maar die kan je ook uitsparen door je ontbijt anders in te plannen. Alternatieven vind je hieronder, ter vergelijking plaatste ik ook nog eens onze boterhammetjes met choco:

 

*Boterhammen met choco: 340kcal, Proteine 10g, Koolhydraten 56g, vet 7g

*Formula 1: 220kcal, Proteine 17g, Koolhydraten 20g, vet 6g

*40g Havermout met 150g plattekaas: 225kcal, Proteïne 15g, Koolhydraten 31g, Vet 4g

*3 eiwitten, 1 volledig ei en 40g brood: 217kcal, Proteine 23g, Koolhydraten 19g, Vet 5g

 

Dan kunnen we het ook nog hebben over de macro-nutriënten. Hier zal ik in een volgende blog dieper op in gaan, maar om af te vallen wil je kort gesteld een goede balans tussen proteines, koolhydraten en vetten (tenzij je voor een korte periode naar een proteïnedieet gaat, waarbij je lichaam in ketose gaat en je dus voor korte tijd geen tot weinig koolhydraten eet).

 

Bij koolhydraten kies je liefst voor trage suikers, waarbij de energie traag vrij komt, en je dus gedurende een lange periode een voldaan gevoel hebt, zonder energie-dipjes en honger. Voorbeelden hiervan zijn havermout, volkoren graanproducten, groenten en peulvruchten.

 

Ook proteïnes zorgen voor een verzadigd gevoel. Als je kijkt naar het etiket van de Herbalife formula 1 shake hieronder, dan zie je dat op 100g product, er bijna 30g koolhydraten zitten, waarvan bijna 29g suikers. Dit is niet het soort koolhydraten dat je wil binnen hebben als je doel gewichtsverlies is, en een gelijkmatige bloedsuikerspiegel wilt behouden.Kies eerder voor de havermout, of, indien je bij je macro’s meer proteïnes binnen wilt hebben, voor een omeletje, al dan niet met een sneetje brood.


 

Ook je lunch kan je op een gezonde manier beperken in calorieën. Eén voorbeeldje:

Grote kom sla, halve komkommer, 1 tomaat, 150g gegrilde kipfilet, 20g geitenkaas en 10g broodcroutons: 256kcal, 38g proteïne, 7g koolhydraten, 8g vet. Véééél betere macro’s dan de shake!

 


Maaltijdvervangende shakes en sport:


Als sporter zijn er twee categorieën: de duursporters zoals lange afstandslopers, fietsers, zwemmers, enzovoorts, en de krachtsporters die aan spieropbouw doen.


Voor die laatste is proteïne als macro-nutriënt heel belangrijk. Sommige mensen vinden het moeilijk om via gezonde voeding genoeg proteïnes binnen te krijgen, of ze op het juiste moment voor of na de training binnen te krijgen (je kan moeilijk een steak bakken in de kleedkamer van de fitness). Deze mensen kiezen best voor een proteïne shake. Herbalife lanceerde een 24 sportlijn, waarbij ze twee soorten sportvoeding aanbieden: endurance (duursport) en strength (krachttraining).


 

Dit zijn de bestanddelen van de ‘strength’ versie, vergeleken met de bestanddelen van mijn eigen Musculi shake, per 100g (afgerond):


Strength: 376kcal, 50g proteïne, 36g koolhydraten waarvan 34g suiker, 3g vet

Musculi: 372kcal, 92g proteïne, 3g koolhydraten waarvan 1,5g suiker, 1,85g vet


Rebuild Strength Etiket:


 

Musculi Low Lactose Whey Shake:

Wat je NIET wil binnen hebben als krachtsporter, zijn suikers, en dan vooral geen snelle suikers. Je wil vooral proteïne, om je spiermassa te herstellen en op te bouwen, om op die manier in vetmassa te dalen. Suikers die niet opgebruikt worden, worden bij weinig spiermassa opgeslagen als vet, en dat wil een krachtsporter kost wat kost vermijden, tenzij hij in zijn bulkfase zit (en dan nog zijn de meningen hierover verdeeld).

 

Suikers kan je trouwens heel makkelijk via gewone voeding binnen krijgen, het zit overal in, dus waarom zou je dat via een shake nog eens binnen willen krijgen?

 

Duursport: Duursporters hebben wel meer suikers nodig, als energieleverancier om betere (lees: langdurige) prestaties neer te zetten. Hier kan de Herbalife sportlijn wel iets betekenen, omdat je via een shake heel makkelijk snelle suikers kan innemen. Toch verkies ik ook hier liever gewone voeding. Witte pasta, rijst, fruit, zijn ideale bronnen voor sporters om hun snelle koolhydraten uit te halen. Tijdens het sporten kan een sportdrank ook voor een makkelijke ‘quick fix’ zorgen.


 

Wie is jouw coach?

 

Bij de meeste bedrijven die maaltijdshakes promoten kan iedereen coach worden. Ook de huisvrouw met ambitie, ook de politie-agent die nog nooit van macro-nutriënten gehoord heeft, ook de ambtenaar die nog nooit een voet in de fitness gezet heeft. Zij worden opgeleid door hun coaches, die meestal OOK geen achtergrond hebben in voeding of fitness, die op hun beurt opgeleid worden door iemand nog hoger in rang, die waarschijnlijk ook nog nooit van de energiesystemen bij sporters gehoord heeft.

 

Ik kan het weten, want ik was zelf zo een coach. Ondertussen heb ik mij wel omgeschoold, en ik had vooraf wel enige basiskennis van voeding door eigen interesse, maar dat hoeft niet zo te zijn. De meeste coaches zijn mensen die zelf de producten namen, en aangespoord werden om coach te worden.

 

Dat is de business, en waarom iedereen het lijkt te doen.

 

Mensen gooien hun levensstijl om, nemen minder calorieën in dan ze verbruiken, en verliezen kilo’s. Die succesverhalen worden dan gebruikt door die zelfde mensen om anderen te ‘begeleiden’.

 

Elke persoon is anders, en elke persoon reageert anders op bepaalde voedingsprogramma’s, en wat voor jou werkt werkt niet per sé voor jouw buurvrouw.

 

Verder heb je ook nog de ‘coaches’ die erin stappen voor de ‘business’. Geen achtergrond in voeding, geen achtergrond in fitness, nooit de producten gebruikt, maar iemand heeft hen een schitterend aanbod gedaan waarbij ze op korte tijd rijk kunnen worden, en dus gaan ze mensen begeleiden. Opeens zijn ze ‘coach’ en ‘personal trainer’. Voeding en fitness zijn zo’n complexe items, en sinds ik hier meer over weet, vind ik het bijzonder gevaarlijk om daar zonder voorkennis aan te beginnen.

 

Er zijn zeker bekwame coaches in die sector, mét personal trainer opleiding, mét diploma aflankconsulent, maar check voor alle zekerheid even de voorkennis van je coach.

Conclusie:

 

De producten zijn eerlijk, en dat wil zeggen dat alles wat er in zit op het etiket staat, en omgekeerd. Dan moet je enkel nog het etiket kunnen lezen natuurlijk. Verder heb ik nooit problemen ondervonden met de versheid of kwaliteit van de producten op zich. Alles is correct en goed georganiseerd.

 

Heb je moeite om een gezond ontbijt te nemen? Dan is een maaltijdshake een manier om je calorie-inname te beperken. Ook kan een maaltijdvervanger een oplossing zijn als je geen tijd hebt om een gezonde lunch te maken. Dan is zo'n shake nog altijd een betere oplossing dan junkfood of maaltijden skippen. Je krijgt dan wel veel snelle suikers binnen.

 

Maaltijdvervangers zijn ook een manier om een ongezond voedingspatroon te helpen omzetten naar een gezondere levenswijze, een drive zeg maar, een mindset, eerder dan dat dit te danken is aan de kwaliteit van de producten, of de samenstelling ervan.

 

De enige categorie waar ik enigszins kan inkomen in het gebruik van maaltijdvervangers als voedingssupplement, is bij duursporters. Voor alle andere categorieën zitten er naar mijns insziens te veel suikers in de producten, en vormen deze geen toegevoegde waarde aan een gezonde levensstijl.

 

Kies je voor maaltijdshakes via een distributeur, check dan je coach, zodat je zeker bent dat hij of zij de nodige achtergrond heeft om jou op een goede manier te begeleiden, én dit ook doet omdat het zijn of haar passie is om mensen te helpen.

 

 

 

Categories: Voedingstips, Fitness & Krachttraining

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

346 Comments

Reply deawer
8:07 PM on May 19, 2022 
deawer 341c3170be https://censorshipfree.net/upload/files/2022/05/unZjLNvLVGhjB3eU9
F3j_17_55aed2b52ad8882eae5ad70c034d6742_file.pdf
https://jni.or.id/upload/files/2022/05/y1jD3zWglzpiNGCH5Uyf_17_43
0ee4612e904cd2e5cb4c9ffb59b03c_file.pdf
https://corosocial.com/upload/files/2022/05/tjvdE2FPth8ziIP5FnBQ_
17_fd489382e7f54385ffc5cf6d191eba49_file.pdf
https://prestigioapp.com/social/upload/files/2022/05/VA4IOoTPGqVt
VLwduH74_17_4bf673e2b7d290871a5d3cf33ecc6dd0_file.pdf
https://goodforfans.com/upload/files/2022/05/oZCDgE99fIqsW3M1eTse
_17_c01c79a7b22a95eedd819f46d16fba6f_file.pdf
https://evolvagenow.com/upload/files/2022/05/v86ScXu5lNPFmWHIVuxd
_17_48a8f95ee708e793abe2d30690bb86fa_file.pdf
https://thaiherbbank.com/social/upload/files/2022/05/cQeMbL9sw7GF
RJieGutJ_17_ecaef9ba91a721d250d354b647733741_file.pdf
https://xn--wo-6ja.com/upload/files/2022/05/1PzBFhFxvlQlc7EXW9mp_
17_54c78d3bb9daefd4b37b59bc0e0a643e_file.pdf
http://slimancity.com/upload/files/2022/05/8TUjDpo24Bu2qFpOaQiP_1
7_0faa713c2177c32236670aa71c27cf4c_file.pdf
https://www.airsofters.com.br/upload/files/2022/05/LbEgdPHvwjDdVV
vOzxCI_17_269f027dab60b5a4fec1906ad312b97b_file.pdf
Reply Angeste
11:37 PM on May 14, 2022 
forgiven secretary olivia trent
http://musikreporter.ch/forum/profile/dollytownes982/ dexcom pharmacy coupon
http://final.fahklambua.oucreate.com/community/profile/dorethadel
atte9/ nizoral medicine
http://thehealthstudents.com/profile/soilabouldin55/ magees pharmacy discount code
http://tedefi-victims.xyz/community/profile/genevasowers853/ cheapest retin-a nz
http://idtop.us/forum/profile/pilartcs7880445/ tablets price united kingdom
http://ich-misstraue-der-regierung.de/community/profile/christinb
runson/ purchase now linagliptin shop europe
http://brotherland-2.de/community/profile/hong08688301272/ cheap paracetamol-ibuprofen online store
http://www.medexamprep.com/community/profile/alannaminor9679/ medex cheap
http://prod.danawa.com/info/popup/productReviewPopup.php?productS
eq=7250233&companyCode=TP40F&linkProductSeq=P250708449&linkProdNa
me=%5B%ED%95%B4%EC%99%B8%5D+Samsung+Galaxy+A50+6+4+Infinity+U+Dis
play+Triple+Camera+64GB+4GB+RAM+A505F+DS+No+CDMA+Warranty&safeTra
deUrl=https%3a%2f%2fmonequateur.com
http://m.cn.darkvictory.co.kr/member/login.html?noMemberOrder=&re
turnUrl=https%3a%2f%2fvietvoters.org
https://www.firmguide.us/delete-company?nid=67742&element=//maldi
mix.com
https://communities.glu.com/kim-kardashian-hollywood/home/leaving
?target=https%3A%2F%2Ftlumiki.org
http://chuanroi.com/Ajax/dl.aspx?u=http://vietvoters.org
http://ds-media.info/url?q=http://vietvoters.org
https://www.master-sks.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=htt
ps://antidarvin.ru/
http://gsh2.ru/bitrix/click.php?goto=https://vietvoters.org/
https://www.tabakpodarki.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://web-
pods.com/
https://agrodom.com/bitrix/rk.php?goto=http://tlumiki.org
http://www.houthandeldesmet.be/?URL=tlumiki.org
http://w.zuzuche.com/error.php?msg=192.168.0.22%3A62200%3A+Read+t
imed+out+after+reading+0+bytes%2C+waited+for+30.000000+seconds&ur
l=http%3a%2f%2fantidarvin.ru
https://m.jp.chuu.co.kr/member/login.html?noMemberOrder&returnUrl
=http%3a%2f%2fantidarvin.ru
https://www.indiamedical.info/delete-company?nid=48103&element=ht
tp://antidarvin.ru
https://www.depechemode.cz/?URL=web-pods.com
https://www.66law.cn/link/Urllocation.aspx?url=http%3a%2f%2fmoneq
uateur.com
http://discuss.7m.com.cn/wap/en/reply.aspx?no=237023&pid=369897&u
rl=http%3a%2f%2ftlumiki.org
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/externer-link-weiterleitung.htm
l?to=http%3A%2F%2Fweb-pods.com
https://ftv.msu.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateur.c
om/
squeaking accounting iet trim
Reply Angeste
7:38 PM on May 14, 2022 
nicholas novels
http://www.electricalnews.gr/community/profile/cathrynelliot6/ order aceon online without prescription
http://nybrowning.org/message-board/profile/aundreabaier71/ buy cheapest milurit uk
http://www.debtrecoverydr.co.uk/community/profile/jarroddudgeon7/
serratiopeptidase medicine
http://jankiravani.com/community/profile/ictelliott34889/ order atozor mastercard
http://zinnco.com/Chat/profile/coybabcock15620/ buy medicine sweden
http://philosophersroom.com/community/profile/teribettington7/ purchase methoblastin austin
http://nokiasrc.com/forum/profile/lorenacarnegie/ buy drugs texas
http://keralaregistrationguru.com/ML/community/profile/changbone9
7534/ buy tablets thailand
http://thefencefilm.co.uk/community/profile/marielnettles5/ purchase online tablets pills
https://ravenol.su/vybor-regiona?back=https%3a%2f%2fantidarvin.ru

http://chat.chat.ru/redirectwarn?https://monequateur.com/
https://www.ibusiness.de/weiterempfehlen.html?artikelurl=thecgc.n
et
https://www.pro-kart.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://web-pods
.com/
https://link.5ceimg.com?target=http%3A%2F%2Fmaldimix.com
http://ocmw-info-cpas.be/?URL=web-pods.com
https://m.mazel.or.kr/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=
https%3a%2f%2fvietvoters.org
http://www.insidearm.com/email-share/send/?share_title=MBNA%20to%
20Acquire%20Mortage%20BPO%20Provider%20Nexstar&share_url=http%3a%
2f%2fmaldimix.com
http://ru-tehnika.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https://
monequateur.com/
https://dinafile.ir/go/?link=https://antidarvin.ru/
https://mediabank.vastsverige.com/mediagallery/details?take=124&m
ediaid=46996&downloadurl=https://tlumiki.org/
http://xn--80aaalipdedbjvft6at.xn--p1ai/bitrix/rk.php?goto=https:
//antidarvin.ru/
https://ne-kupi.ru/redirect?url=http%3A%2F%2Ftlumiki.org
http://yarkamp-hyundai.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://antida
rvin.ru/
https://bryanskpivo.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequate
ur.com/
http://ooomsv.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://vietvoters.org
http://ufadiesel.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://monequateur.c
om
https://image.google.gl/url?q=https://vietvoters.org/
https://www.p4c.philips.com/cgi-bin/dcbint/eula.pl?slg=ENG&ctn=MC
I500H/05&dct=FUS&link=https://maldimix.com/
https://www.google.cd/url?q=https://web-pods.com/
https://www.bibihouse.ru/bitrix/rk.php?goto=http://monequateur.co
m
https://noehill.com/noescripts/one_picture.asp?theimagefile=&thei
mageid=&thewidth=&theheight=&thealt=&theserver=antidarvin.ru
https://www.pokernet.dk/out.php?link=http://antidarvin.ru/25094/c
hto-delaet-semyu-schastlivee
http://m.w-ww.stylenandaen.com/member/login.html?returnUrl=http%3
a%2f%2ftlumiki.org
macho started valve edition ping
Reply Angeste
5:43 PM on May 14, 2022 
precise yelled
http://www.placeofindia.com/forums/profile/ashtonshuman77/ where can i buy keflex tablets
http://thehealthstudents.com/profile/adrianaquintana/ can i use walgreens gift card at pharmacy
http://poppingpaperbacks.com/category/community/forum/profile/jan
easkew51192/ order probalan online without prescription
http://wildgameunlimited.com/community/profile/shanelsimos7096/ generic ipratropium available in canada
http://powerhoster.com/community/profile/jennyp843721834/ order zorparine online
http://gavraracing.altervista.org/community/profile/twilamachado4
45/ buy generic airol
http://www.dumpsterdiving.no/samfunn/profile/dawna063305108/ buy jantoven qatar
http://santore.kz/community/profile/nydia02s7974802/ buy zetia online usa
http://ripti.info/community/profile/lelatilton4704/ can i buy promethazine over the counter
http://www.wellnesshotels-regionen.de/?URL=monequateur.com
http://www.google.ba/url?q=https://maldimix.com/
https://ooostroika.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://thecgc.net
/
http://viktorianews.victoriancichlids.de/htsrv/login.php?redirect
_to=https://tlumiki.org/
http://fotos24.org/url?q=http://vietvoters.org
https://www.unionelarioemonti.it/mc/mc_gridev_messi.php?x=&serviz
io=&bck=http://web-pods.com
http://m.dwqr.ww.w.gabalnara.com/member/login.html?noMemberOrder=
&returnUrl=http%3a%2f%2fweb-pods.com
https://adex.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https://tlumi
ki.org/
https://dazedayz.com/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=h
ttps%3a%2f%2fvietvoters.org
https://www.newco-europe.co.uk/en_UK/compare/?p2=4210&p3=4235&p1=
4227&p4=4254&referrer=http%3a%2f%2ftlumiki.org
https://cse.google.com.ar/url?q=https://maldimix.com/
https://avtozap36.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://antidarvin.
ru/
https://forum.phun.org/proxy.php?link=https://monequateur.com/
http://www.is.kyusan-u.ac.jp/htmllint/htmllint.cgi?ViewSource=on;
URL=https://web-pods.com/
http://xn--3e0b80fjxk6vmsuad56b65ftpbhrrr.org/member/login.html?r
eturnUrl=//antidarvin.ru
polish scenery respects
Reply Angeste
3:48 PM on May 14, 2022 
occupy mat venus anderson convincing
http://academiaentrenate.com/community/profile/leonardo82c219/ can i buy oxybutynin pharmacy usa
http://angryslots.com/community/profile/zaydarell055742/ drug mart pharmacy discount code
http://forum.companyexpert.com/profile/mylesydj6991246/ cheapest diclofenac canada
http://www.krabuangyai.go.th/community/profile/tblkai87811751 can i buy enalapril over the counter uk
http://savieno.com/community/profile/geraldosalisbur/ phenergan canadian pharmacy
http://www.j-tune.co.uk/dev/community/profile/reginaevers6030/ ketoconazole how to purchase usa
http://gavraracing.altervista.org/community/profile/shauntewoodar
d/ online drugstore coupon code
http://gafury.ru/bitrix/rk.php?goto=http://monequateur.com
https://rskrf.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://thecgc.net/
https://www.khakasia.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://tlumiki.o
rg
http://www.mobilepcworld.net/?URL=thecgc.net
http://www.hoshikuzuclub.jp/feed2js/feed2js.php?src=https://antid
arvin.ru/
https://mnesunrealty.com/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=http
s://vietvoters.org/
http://cse.google.by/url?q=http://tlumiki.org
http://hub2.sprechrun.de/chanview?f=&url=http%3A%2F%2Fantidarvin.
ru
https://m.tailorcoffee.com/member/login.html?returnUrl=http%3a%2f
%2fmaldimix.com
https://www.glasur.ch/michel/katalog/dat/ViewProduct.asp?ID=TN-B1
28C-1&ProductName=Steinzeugton+B+128CH+-1300%B0C&Price=44.25&Back
=http%3A%2F%2Fvietvoters.org
https://zastavarest.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequate
ur.com/
https://med2med.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://antidarvin.ru
/
https://www.findmycams.com/external_link/?url=https%3A%2F%2Fvietv
oters.org
http://astronomie.aparcourir.com/c_liens/objet.php?action=url&id=
8&url=maldimix.com
http://www1.h3c.com/cn/Aspx/ContractMe/Default.aspx?subject=H3C%u
4EA7%u54C1%u6253%u9020HP%u516D%u5927%u6570%u636E%u4E2D%u5FC3%uFF0
CDC%u6838%u5FC3%u7F51%u518D%u65E0%u601D%u79D1%u8BBE%u5907&url=//m
aldimix.com
http://biglistofwebsites.com/go/antidarvin.ru
https://corson.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://vietvoters.org
/
yes bitches barry global
Reply Angeste
2:02 PM on May 14, 2022 
attached optimistic dick toys misery
http://roofvis-forum.predatorwebdesign.nl/community/profile/hairo
ssi8503903/ buy serophene online cheap
http://blueberrygaming.in/forum/profile/hannahhoffman03/ generic uroxatral in usa
http://keralaregistrationguru.com/ML/community/profile/tressacrof
ts11/ where to order tablets
http://detailersforum.com/community/profile/audrakopp49908/ where can i purchase progynova online
http://gamersutopia.gg/forum/profile/stevieslattery2/ purchase prothiaden medication
http://kenyasec.afriqo.com/community/profile/kathrinworrell3/ medicine buy now online uk
http://discoveryshipyard.com/community/profile/ginaeden0863928/ purchase metoclopramide no rx
http://www.creativejuices7.com/Forum/profile/florenevalenzue/ where to money order drugs europe
http://musikreporter.ch/forum/profile/leonor150634360/ order doneurin visa
http://www.boosterforum.es/votar-276-288.html?adresse=web-pods.co
m
http://archives.midweek.com/?URL=maldimix.com
https://www.islam43.ru/go/url=http://thecgc.net
http://planning.f2p.net/adaptations/fppNouv/reserver.php?lg=fr&ca
nalou=monequateur.com
https://etalon69.ru/bitrix/rk.php?id=6&site_id=s1&event3=1+%2F+%5
B6%5D+%5BMAIN%5D+%D0%91%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%BE%D0%B5+%D0%B
F%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%83%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5&got
o=http://antidarvin.ru
https://diatravel.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://monequateur.
com
https://tau-dastarkhan.kz/bitrix/redirect.php?goto=https://monequ
ateur.com/
https://www.giord.info/bitrix/redirect.php?goto=https://vietvoter
s.org/
http://welcome6.wifi.id/wifi.id/free/landing/?redirect=tlumiki.or
g
http://kokuryudo.com/mobile/index.cgi?id=1&mode=redirect&no=135&r
ef_eid=236&url=http%3a%2f%2fvietvoters.org
https://gotovim-edim.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://web-pods
.com/
https://amgen.ru/bitrix/click.php?goto=https://antidarvin.ru/
https://www.stadt-gladbeck.de/ExternerLink.asp?ziel=https://vietv
oters.org/
https://signparts.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://thecgc.net
https://community.acer.com/en/home/leaving?Target=https://vietvot
ers.org/
https://www.jp-access.net/access_data/inc/redirect.php?redirect=h
ttp://tlumiki.org
http://www.moultonlabs.com/?URL=tlumiki.org
https://vwgroup.ru/bitrix/rk.php?goto=http://maldimix.com
http://hc-happycasting.com/url?q=https://thecgc.net/
http://m.w.obguitar.net/member/login.html?noMemberOrder=&returnUr
l=http%3a%2f%2fmaldimix.com
https://galaxystore.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumiki.o
rg/
http://en.newyork-apartment-realestate.com/home-nyc-newyork-Sales
-Condominium-JNY001985.aspx?mlsCode=Ny&returnUrl=http%3a%2f%2fant
idarvin.ru
http://a-clown.com/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=htt
p%3a%2f%2fvietvoters.org
https://neosystems.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumiki.or
g/
thomas noted hee
Reply Angeste
9:45 AM on May 14, 2022 
mend dennis whilst contain
http://cashcoincafe.com/community/profile/altonnco559069/ order stemetil paypal
http://final.fahklambua.oucreate.com/community/profile/bethbogner
21346/ paxil cheap
http://www.biblerally.com/profile/penelope4696891/ buy cleocin online usa
http://fulleduinfo.com/community/profile/salcraney328306/ order generic timolol
http://www.camphopeamerica.org/ignite-forum/profile/estebangatlif
f8/ order generic tablets online
http://oscasinos.com/community/profile/renacazaly3772/ rigevidon online store
http://dynamicielts.com/community/profile/karolinmackinol/ buy now carbimazole pharmacy uk
https://www.kegelbum.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://vietvote
rs.org/
http://www.cross-a.net/go_out.php?url=https://web-pods.com/
http://akbpro.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateur.com
/
https://domoz.com.ua/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https://
web-pods.com/
https://www.lansinggrace.com/System/Login.asp?id=57978&Referer=ht
tp://tlumiki.org
http://www.heilpraktikerin-jung.de/url?q=http://monequateur.com
https://www.amntksoyuz.ru/bitrix/rk.php?goto=http://vietvoters.or
g
https://fifaforums.easports.com/de/home/leaving?target=https%3A%2
F%2Ftlumiki.org
http://www.marinapena.com/Redirect.aspx?destination=http%3a%2f%2f
thecgc.net%2f
http://randi.fashion/bitrix/rk.php?id=17&goto=https://maldimix.co
m/
http://thejoburg.com.ridder.co/url/go/?url=http://antidarvin.ru/2
5094/chto-delaet-semyu-schastlivee
https://cse.google.com.pk/url?q=https://web-pods.com/
http://salinc.ru/redirect.php?url=https://thecgc.net/
https://www.vito-house.com/bitrix/rk.php?goto=https://vietvoters.
org
https://akropol-st.ru:443/bitrix/redirect.php?goto=https://maldim
ix.com/
https://mitra-group.ru/bitrix/rk.php?goto=https://maldimix.com/
https://www.kikuya-rental.com/bbs/jump.php?url=http://thecgc.net
http://wikiepos.com/url?q=http://thecgc.net
survivor encourage proudly
Reply Angeste
7:42 AM on May 14, 2022 
peasant sense ignition marvin bowling
http://scienceandskincare.blog/forum/profile/izilibby7892327/ purchase online trental pills
http://certificadoielts.com/community/profile/marianadecosta5/ discount pharmacy coupon code
http://www.earthguest.net/forum/profile/mittieppk836964/ cost of lotrisone
http://alumnielektrouhn.com/community/profile/maprhea05652400/ buy airol united kingdom
http://shirleyj.sg-host.com/community/profile/valentinaproby8/ life pharmacy discount code
http://musikreporter.ch/forum/profile/gretchenkellihe/ clomiphene best price
http://www.electricalnews.gr/community/profile/changlemos92657/ buy endometrin btc
http://growersuniversity.org/community/profile/baileynagle724/ where to buy now micronase california
http://www.iniforex.com/forum/profile/nickolashopley/ can i buy fosamax pharmacy usa
http://www.goodbusinesscomm.com/siteverify.php?site=web-pods.com
https://account.eleavers.com/signup.php?user_type=pub&login_base_
url=http://maldimix.com
http://ruiframe.ru/out.php?link=http://tlumiki.org
https://hrapun.com.ua/bitrix/redirect.php?goto=https://thecgc.net
/
http://xn----dtbzyg7d.xn--p1ai/bitrix/redirect.php?goto=https://v
ietvoters.org/
https://m.annanmode.com/member/login.html?noMemberOrder&returnUrl
=https%3a%2f%2fweb-pods.com
http://m.dmt-pstvm.com/member/login.html?noMemberOrder&returnUrl=
http%3a%2f%2fvietvoters.org
https://insai.ru/ext_link?url=http://antidarvin.ru
http://leadertoday.org/topframe2014.php?goto=http://antidarvin.ru

https://www.socializer.info/follow.asp?docurlf=http%3A%2F%2Fantid
arvin.ru
https://www.beheer.cc/delete-company-details?nid=7401&element=htt
p://tlumiki.org
https://loveskara.se/bye.php?url=http%3a%2f%2fthecgc.net
https://christinacosmetics.ru/bitrix/rk.php?goto=http://vietvoter
s.org
https://ok-vmeste.ru/en/redirect?url=http://thecgc.net
https://triumph-hannover.de/de/TriumphContent/LeavePage?url=http:
//thecgc.net
https://sede.ssreyes.es/iden/documentos/validarCodigo.jsp?pagina=
https://vietvoters.org/
http://prodv.kz/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateur.com/

http://www.rickriordan.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://antida
rvin.ru/
https://shop.momzey.com/Stores/tabid/230/ctl/CompareItems/mid/662
/Default.aspx?ReturnUrl=http%3a%2f%2fmaldimix.com&popUp=true
http://www.noize-magazine.de/url?q=http://vietvoters.org
https://m.xtonz.com/member/login.html?noMemberOrder&returnUrl=htt
p%3a%2f%2fweb-pods.com
gandhi physics trout untii
Reply Angeste
5:46 AM on May 14, 2022 
ridiculous romeo engllsh
http://certificadoielts.com/community/profile/sterlinglugo46/ buy buspar singapore
http://thetrailermovie.com/forum/profile/lawrencemarquez/ order colchicine mastercard
http://cud55.com/forum/profile/latoshasifford7/ diclofenac price australia
http://www.synapticvanguard.com/community/profile/samualsamons65/
stieva-a where to buy
http://folkloresque.net/community/profile/caryphilipp5227/ brimonidine pills buy now online
http://pakstudentforum.com/forums/profile/fannyweigall122/ buy priligy mexico
http://www.slightlynormal.club/community/profile/chantalhicks654/
buy zemitron ireland
http://santore.kz/community/profile/launapedigo232/ buy cyklokapron from canada
http://nokiasrc.com/forum/profile/charisk35157262/ cheap lopressor for sale
http://s-food.kr/member/login.html?refdoc=member/login.html&noMem
berOrder=&returnUrl=http%3a%2f%2fvietvoters.org
https://apex-gr.ru/bitrix/click.php?goto=https://maldimix.com/
https://moiniti-shop.ru/bitrix/click.php?goto=https://tlumiki.org
/
http://ver-verve.com/member/login.html?returnUrl=http%3a%2f%2fant
idarvin.ru
https://eterial.com/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https://t
hecgc.net/
https://jobs.interactionrecruitment.co.uk/irweb2018/account/logon
?ReturnUrl=https://maldimix.com/
http://forum.allavatars.ru/go.php?url=http%3a%2f%2ftlumiki.org
https://sistemats1.sanita.finanze.it/portale/ricerca?p_p_id=101&p
_p_lifecycle=0&p_p_state=maximized&p_p_mode=view&_101_struts_acti
on=%2Fasset_publisher%2Fview_content&_101_assetEntryId=74025&_101
_type=document&inheritRedirect=false&redirect=https%3A%2F%2Ftlumi
ki.org
https://m.rarajewelry.com/member/login.html?noMemberOrder=&return
Url=https%3a%2f%2fantidarvin.ru
https://www.firmguide.us/delete-company?nid=67742&element=//antid
arvin.ru
http://www.boosterblog.es/votar-12428-11629.html?adresse=maldimix
.com
http://www.speedmap.waiblingen.de/cgi-bin/perl/zoom-link.pl?GK=35
23377%2C5414583_dreieck&vonWo=&url=thecgc.net/
http://feed2js.org//feed2js.php?src=http%3A%2F%2Fweb-pods.com&num
=999&+tz=-5&utf=y&html=y
http://k-ac.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://vietvoters.org/
https://pleatsme.com/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=h
ttps%3a%2f%2fmaldimix.com
https://www.abcua.com/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https:/
/web-pods.com/
https://scanpoint.ru/bitrix/click.php?goto=https://tlumiki.org/
https://www.galser.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateu
r.com/
http://pro100tools.ru/bitrix/click.php?goto=https://web-pods.com/

http://195.244.166.11/info.php?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttp%3A%2F%2Ft
lumiki.org
ignorance bosom semi mississippi
Reply Angeste
3:33 AM on May 14, 2022 
rivers krishna destination ignorant
http://consorciobautista.net/comunidad/profile/halleymary17712/ online pharmacy discount code
http://bittyspaceprogram.com/discussion/profile/marisolschiller/ order generic compazine online
http://itmaa.org/community/profile/ameliaclutterbu/ buy pulmicort btc
http://comersant.wansait.com/community/profile/bettieslama1486/ allopurinol online shop
http://completecasinolist.com/blog/community/profile/ian587131167
919/ buy nodict canada
http://www.englishinteractive.net/community/profile/malcolmcabena
26/ big pharmacy gift card
http://new.pasyta.gr/community/profile/jessikaskeens01/ buy cheap revia online
http://solaceandthecity.com/community/profile/vetacape6680051/ buy careprost online cheap
http://www.thecreativegoodlife.com/community/profile/ksojennifer1
973/ order risedronate online
https://transpack.ru/bitrix/rk.php?goto=https://tlumiki.org/
https://www.newco-europe.co.uk/en_UK/compare/?p2=4210&p3=4235&p1=
4227&p4=4254&referrer=http%3a%2f%2fweb-pods.com
https://smetnoedelo.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://thecgc.ne
t/
http://menstories.ru/bitrix/click.php?goto=https://tlumiki.org/
http://www.w4ysites.at/verify.php?back=/wp-login.php?action=regis
ter&host=web-pods.com&cache=yes
https://www.aontasnascribhneoiri.ie/en-GB/eolaire/scribhneoiri/59
9/sean-mag-uidhir/?returnUrl=https://vietvoters.org/
http://stroyizolyaziya.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumik
i.org/
https://ecbusiness.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https:/
/tlumiki.org/
https://www.pilotagentur.de/firmeneintrag-loeschen?nid=691&elemen
t=https://monequateur.com/
http://drofa-media.ru/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https:/
/web-pods.com/
http://fabulabrand.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateu
r.com/
https://megalodon.jp/index.php?do=/user/register/&url=http://thec
gc.net
https://vapeopt.com/bitrix/rk.php?id=17&site_id=s1&goto=https://m
onequateur.com/
https://www.camslaid.com/external_link/?url=http://maldimix.com
http://biology.africamuseum.be/BiocaseProvider_2.4.2/www/utilitie
s/queryforms/qf_manual.cgi?url=https://vietvoters.org/
http://www.depar.de/url?q=http://vietvoters.org
https://www.interfood.kz/bitrix/redirect.php?goto=https://antidar
vin.ru/
https://xn--80aaoa2ahfhkkdc5m.xn--p1ai/bitrix/redirect.php?goto=h
ttps://web-pods.com/
https://forum.winhost.com/proxy.php?link=https://antidarvin.ru/
http://olc1.ohiolink.edu/search/z?ak2ug+b5487307&title=How+to+suc
ceed+as+a+trial+lawyer&backlink=https://vietvoters.org/
https://vebeng.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateur.co
m/
http://www.bioenergie-bamberg.de/url?q=http://maldimix.com
http://m.limese.jp/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=htt
p%3a%2f%2fvietvoters.org
http://j.minhouse.com/member/login.html?refdoc=member/login.html&
noMemberOrder&returnUrl=http%3a%2f%2fantidarvin.ru
diving demand jerk
Reply Angeste
1:30 AM on May 14, 2022 
pamela harvest gives plates
http://mysticalwares.com/community/profile/myrnaniland870/ can i buy dabroston online europe
http://rcmq.blog/profile/adolphbrown221/ purchase imatinib online
http://www.coolcasegallery.com/community/profile/edmundofihelly/ cost of progynon usa
http://nativelearners.com/community/profile/janetloman93146/ utrogestan how to purchase usa
http://astromania.es/foro/profile/robbymorris6159/ discount drug store innaloo
http://master.nexhealth-cottage.com/community/profile/avisspruson
6531/ pharmacy discount card optum
http://www.yourspace.my/community/profile/lawerencetuck84/ buy beloderm denmark
http://panafricantheologyandpastoralnetwork.org/community/profile
/micheleedinburg/ life pharmacy discount code
http://printersupportfaq.com/community/profile/lieselottemcgro/ cost of nootropil usa
https://www.gewuerzemuehlen.de/firmeneintrag-loeschen?nid=550&ele
ment=https://monequateur.com/
https://forums.superherohype.com/proxy.php?link=http://antidarvin
.ru
https://cse.google.com.tw/url?q=https://tlumiki.org/
http://maps.google.sc/url?q=http://maldimix.com
http://www.hramacek.de/url?q=http://thecgc.net
https://fitsale.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://web-pods.com/

https://vichat.videforex.com/broadcastings/iframe-client/?project
Id=5&template=main&theme=binarymate&bannerType=home_page&bannerSi
ze=big®Url=http://tlumiki.org
http://www.milwaukeeproam.com/SignUpPage.aspx?ReturnUrl=http%3a%2
f%2fweb-pods.com
http://www.dynonames.com/buy-expired-or-pre-owned-domain-name.php
?url=vietvoters.org
https://www.tourisme-conques.fr/en/share-email?title=Randonn%C3%A
9e%20ch%C3%A2taignes&url=https%3A%2F%2Fmaldimix.com
http://www.antennasvce.org/Users?action=detail&id_user=3516&goto=
https://web-pods.com/
http://mehhall.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://monequateur.co
m/
https://www.fbsolutions.ru/bitrix/redirect.php?goto=https://tlumi
ki.org/
https://www.rasma-catalog.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://anti
darvin.ru
http://m.daunmall.com/member/login.html?noMemberOrder=&returnUrl=
http%3a%2f%2ftlumiki.org
https://www.governmentfederal.org/delete-company?nid=91&element=h
ttps://tlumiki.org/
http://worldwidesomalistudents.com/?URL=thecgc.net
http://www.mozaffari.de/url?q=http://maldimix.com
https://apava.de/flashplayer/index.php?videofile=https://web-pods
.com/
http://krs-sro.ru/bitrix/redirect.php?goto=http://maldimix.com
https://my.myob.com/community/login.aspx?ReturnUrl=https%3A%2F%2F
vietvoters.org
https://www.garantia.tv/bitrix/rk.php?goto=http://monequateur.com

https://aboutus.com/Special:SiteAnalysis?q=maldimix.com&action=we
bPresence
joseph nurses quest